Zeven top 10 noteringen in open water Eindhoven

Na diverse jaren in het Wilhelminakanaal in Oirschot een open water wedstrijd te hebben georganiseerd ging de organisatie naar het Eindhovens kanaal in het centrum van Eindhoven. De locatie was heel mooi, maar de waterplanten maakten het soms een lastige wedstrijd. De Werkendammers waren met 7 zwemmers aanwezig en zij wisten een medaille, een tweede plaats en daarnaast nog 5 top 10 noteringen te noteren.

Lars de Kooter was bij de jongste zwemmers net als in Breda de beste in zijn categorie. De jongste zwemmers moesten 250 meter zwemmen en Lars was als eerste terug. Zijn eindtijd was iets langzamer dan eerder dit jaar in Breda, maar de medaille en bidon maakte alles goed.

Ingmar Visser werd bij de masters in zijn categorie tweede, helaas voor Ingmar was er alleen een prijs voor de snelste zwemmer.

Nick Lisman, Ilse van de Pol, Femke Golverdingen en Redine van Breugel wisten allen op de 1000 meter vrije slag bij de beste tien te eindigen. Nick werd bij de jongens achtste. Ilse en Femke bij de meisjes jeugd werden respectievelijk negende en tiende. Redine wist bij de dames ook een keurige tiende plaats te behalen.

Julia Verhoeven kwam twee keer aan de start. Op de 1000 meter vrije slag eindigde ze achter Femke op een elfde plaats, maar op de 500 meter schoolslag zwom zij naar een keurige zevende plaats.

De wedstrijd in Eindhoven was de tweede wedstrijd die meetelde voor de Brabantbeker en met deze resultaten zullen zeker goede zaken gedaan worden in de diverse klassementen.