Drie bekers voor open water Biesboschzwemmers

Een dag na het zwemmen in het Eindhovens kanaal gingen het open water circus naar het Wilhelminakanaal in Oosterhout. Voor de deur van het plaatselijke zwembad gingen twaalf leden van de Biesboschzwemmers het water in. Met een eerste, tweede en een derde plaats en daarnaast ook nog vier top tien noteringen was het een mooie dag.

Ingmar Visser was de eerste die bij de beste drie wist te eindigen. Op de 1000 meter schoolslag wist hij bij de masters beslag te leggen op de eerste plaats. Zijn eindtijd was langzamer dan een dag eerder in Eindhoven, maar dit had waarschijnlijk te maken met de stroming die in het Wilhelminakanaal groter was dan in het Eindhovens kanaal.

De tweede die naar het podium mocht komen was de jongste deelnemer, Lars de Kooter. Het duurde lang voordat bekend was op welke plaats Lars geëindigd was. Het bleek uiteindelijk een tweede plaats te zijn op 0,6 seconden van het goud.

De laatste die een beker mee naar huis mocht nemen was ook de laatste die aan de start kwam, namelijk Sabrina Boekhout. Op de 1000 meter vrije slag bij de masters was zij niet zeker of ze het podium gehaald had. Uiteindelijk bleek dat zij de derde plaats moest delen. Sabrina bleek van alle dames van de Biesboschzwemmers wel de snelste tijd te hebben gezwommen.

Ilse van de Pol en Femke Golverdingen wisten net als in Eindhoven bij de beste tien jeugdzwemsters te eindigen. Ilse werd verdienstelijk zevende en Femke behaalde een tiende plaats. Voor Laura en Julia Verhoeven was er op de 1000 meter schoolslag bij de jeugd ook een plaats bij de beste tien. Bij de start nam Julia het initiatief, maar Laura was als eerste bij de finish. Laura eindigde als achtste en Julia was de tiende zwemster in de uitslag.

Voor Robin Iking (PCG) en Wouter van der Stelt (Den Doorn) was er ook nog een verrassing deze middag. Beide de heren wisten bij de masters op de 1000 meter vrije slag op het podium te eindigen. Ze wisten allebei in hun categorie op een tweede plaats te eindigen.

Voor Chimène en Larissa Huisman, Nick Lisman, Leendert Paans en Sanne van de Pol waren er dan wel geen top tien notering, maar toch is hun deelname belangrijk voor het klassement om de Brabantbeker. De strijd om de Brabantbeker gaat op 9 september een vervolg krijgen met de Biesbosch Open Water Race. Tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk organiseren de Biesboschzwemmers dan voor de vijfde keer een open water wedstrijd en speciaal voor het lustrum staat er 5000 meter vrije slag op het programma, maar ook de andere afstanden van 250 tot en met 2000 meter. Deze keer is er geen recreatieve zwemtocht, maar wel een sponsortocht Zwem voor MIJ. Deze sponsortocht is een initiatief van de KNZB en heeft als ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns.