Opgericht op 20 mei 1968
 

Goed triatlon vervolg Bianca den Besten

In Zaltbommel werd op 26 augustus een triatlon gehouden. De Paul Meijering 18e recreatieve 1/8 triatlon bestond uit 500 meter zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Na haar deelname in Amsterdam wilde Bianca nog een triatlon doen om meer ervaring op te doen. Samen met Erik Huisman ging zijn naar Zaltbommel. Achteraf bleek ook zwemmer Arjon de Bok mee te doen en daarnaast twee cursisten van de borstcrawl cursus, te weten Arno en Marieke van den Veen.

In tegenstelling tot de triatlon in Amsterdam zijn er in Zaltbommel geen tussentijden bekend gemaakt en het vergelijken met Amsterdam is sowieso niet mogelijk aangezien er in Zaltbommel ‘maar’ 500 meter gezwommen hoefde te worden tegenover de 750 meter in Amsterdam. Echter Bianca was een kwartier sneller dan eerder dit jaar en dat is niet alleen toe te schrijven aan de 250 meter die zij minder moest zwemmen. Dus een succesvolle deelname in Zaltbommel, die zeker een vervolg zal gaan krijgen. Erik is de hele tijd bij Bianca gebleven om haar te helpen met het wisselen en het geven van tips. Hij deed het op zijn gemak en dat bleek ook wel uit zijn eindtijd, want die was ruim vijftien minuten langzamer dan vorig jaar. Met de tijd van vorig jaar, toen Erik 73e werd, zou hij dit jaar 89e geworden zijn.

Arjon ging wel voluit en dat resulteerde in een mooie negende plaats. Hij had voor de drie onderdelen een uur drie minuten en 21 seconden nodig. Dit was ruim zes en een halve minuut langer dan de winnaar. Twee minuten achter Arjon kwam Arno over de finish en hij werd met deze tijd 17e.

Marieke wist ook een goede triatlon te doen en zijn finishte een kleine minuut achter Erik op de 133e plaats en zij was ruim een half uur sneller dan de laatste deelnemer.

Uitslag
9 Arjon de Bok 1:03.21
17 Arno van den Veen 1:05.21
131 Biancan den Besten 1:33.46
132 Erik Huisman 1:35.47
133 Marieke van den Veen 1:36.50

Erik zal vandaag, 27 augustus, in Oosterhout opnieuw aan de start van een triatlon verschijnen. Deze keer zal hij voluit gaan en bestaat de triatlon uit 750 meter zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. De locatie is rondom recreatieoord de Warande.

Een reactie

Reacties zijn gesloten.