Opgericht op 20 mei 1968
 

Mooie races lange afstand Biesboschzwemmers

Roosendaal, 29 april 2017 – In het 25 meter bad van Roosendaal heeft de familie Huisman samen met Richard Tiemstra deelgenomen aan een lange afstand wedstrijd. Chimène zwom voor het eerst de 800 meter vrije slag, Erik debuteerde samen met Richard op de 1500m ‘vrij’ en Larissa ging voor de tweede keer in haar carrière van start op de 2000 meter vrije slag.

Chimène was als jongste de eerste die het water in mocht duiken. Ze had nog nooit langer dan 400 meter in een zwembad gezwommen en op de 800 meter vandaag liet ze een mooie race zien. Ze wist de tussentijden op iedere 50 meter mooi vlak te houden en wist op het einde zelfs nog te versnellen. In het tweede deel van haar race was ze maar tien seconden langzamer dan over de eerste 400 meter.

Na Chimène mochten Erik en Richard het water induiken. Richard ging een serie eerder van start dan Erik en had tot vandaag nog niet verder dan 200 meter gezwommen. De eerste 200 meter gingen misschien wel te gemakkelijk en daardoor te snel, maar na 500 meter kreeg Richard een relatief vlak tempo te pakken en wist hij binnen de 25 minuten te finishen. Erik startte na Richard en hij was na 400 meter nog drie seconden langzamer dan Richard, maar de tussentijd van Erik op 800 meter was ruim twaalf seconden sneller. Uiteindelijk was Erik na 1500 meter bijna een halve minuut sneller dan Richard en hiermee was hij heel tevreden. De tussentijd van Erik was bijna een seconde sneller dan zijn beste tijd.

Als laatste mocht Larissa 2000 meter zwemmen en het was van tevoren niet bekend hoe het zou gaan. De afgelopen maanden heeft Larissa door haar studie weinig kunnen trainen en ze was de afgelopen dagen ook nog eens niet fit. Na ongeveer 400 meter had Larissa een goed tempo gevonden en ondanks diverse ongemakken de laatste 300 meter was ze met haar eindtijd tevreden. Ze hoopt een volgende keer sneller te zwemmen als ze beter heeft kunnen trainen en dan haar persoonlijke record aan te scherpen.

De ervaringen van deze races kunnen de zwemmers meenemen naar het volgende seizoen en misschien komende zomer al gebruiken tijdens de open water wedstrijden waar ze mogelijk aan de start verschijnen.

%d bloggers liken dit: