Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten derde dag #AIYSC2017

De laatste dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup 2017 (AIYSC2017) heeft zeven peroonlijke records en vijf startbewijzen voor de Brabantse Kampioenschappen opgeleverd. De records waren voor Romée van Rossem, Femke Golverdingen, Sacha Maas en Leendert Paans.

De dag begon met de 50 rugslag en op dit nummer wist Romée een persoonlijk record te zwemmen van bijna vier seconden. Met haar eindtijd bleef ze binnen drie tienden van de limiet voor de ‘Brabantse’. De eindtijd van Femke was nipt boven haar beste tijd en bij Julia gaat het het hele weekend al niet lekker en dat helaas ook zo op de rugslag sprint. Bij de heren bleef Tom Kruis nipt boven de limiet voor Eindhoven en dus ook boven zijn persoonlijke record.

Op de 100 schoolslag wist Romée opnieuw een persoonlijk record te zwemmen, ze was nu iets meer dan een halve seconde sneller dan ooit. Sanne van de Pol bleef bijna een seconde onder de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Voor Ilse van de Pol en Julia waren de verschillen een stuk groter ten opzichte van hun persoonlijke records.

Leedert Paans kwam dit weekend alleen tijdens de laatste dag aan de start en had besloten de zware 200 vlinderslag te zwemmen. Hij deed dit met verve getuige zijn eindtijd die ruim twee seconden sneller is dan ooit en ook nog eens bijna dertien seconden onder de limiet voor de ‘Brabantse’.

De middag begon met de 100 schoolslag voor heren en helaas lukte het Tom niet om binnen de 80 seconden te finishen. Hij bleef ook nog eens nipt boven de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen in Eindhoven.

Op de 200 rugslag kon Femke haar persoonlijke record helaas niet scherper stellen, maar het verschil was nog minder dan een tiende van een seconde. Ze is mogelijk iets te langzaam begonnen, want ze was de laatste 50 meter ruim twee seconden sneller dan de één na laatste 50 meter.

Op de afsluitende vrije slag sprint werden vier persoonlijke records gezwommen. Opnieuw was het Romée dit een persoonlijk record wist aan te scherpen. Deze keer haalde ze een halve seconde van haar toptijd af. Ook Femke en Sacha Maas wisten persoonlijke records aan te scherpen. Femke haalde ruim een seconde van haar tijd af en Sacha was zelfs ruim twee seconden sneller dan ooit. Ilse zwomt exact de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen en ook op dit nummer lukte het Julia niet om in de buurt van haar snelste tijd te komen. Sanne was de laatste dame die van start ging en zij was 0,01 seconde langzamer dan ooit.

Tom en Leendert waren de laatste Biesboschzwemmers die van start gingen. Leendert wist voor het eerst binnen de 28 seconden te finishen en verbeterde zich met ruim een halve seconde. Tom was een tiende sneller dan Leendert en maar twee tienden langzamer dan zijn snelste tijd ooit.

Na drie dagen zwemmen stond de teller op negen persoonlijke records en zeven limieten voor de Brabantse Kampioenschappen. De laatste twee weekend van mei staan de Brabantse Kampioenschappen op de agenda en dan zal weer de strijd met de klok gestreden worden.