Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten tweede dag #AIYSC2017

De tweede dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup 2017 (AIYSC2017) heeft voor de vijf dames één persoonlijk record opgeleverd. Volgens de ploegleiding waren de races van de dames wel keurig.

De dag begon met de 100m vrije slag en daarop kwamen Ilse van de Pol, Sacha Maas en Femke Golverdingen aan de start. Sacha wist met enkele tienden boven haar snelste tijd de beste prestatie neer te zetten. Femke zat bijna twee seconden boven haar tijd en Ilse moest bijna drie seconden toegeven.

Op de 200 schoolslag begon Julia Verhoeven in een goede tempo, maar helaas kon ze dit het tweede deel van haar race niet volhouden. Ze bleef daardoor op ruime afstand van haar snelste tijd steken.

Op de 100 rugslag zwom Romée van Rossem deze afstand voor de eerste keer in een 50 meter bad. Ze was maar iets meer dan een seconde langzamer dan de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Het lukte Femke helaas niet om binnen de 80 seconden te finishen en Sacha zat deze keer bijna een seconde boven haar snelste tijd uit het 50 meter bad.

Na de middag begonnen de dames met de schoolslag sprint en daarop wist Romée zich met ruim anderhalve seconde te verbeteren. Ilse bleef deze keer ruim een seconde van haar snelste tijd en voor Julia was het verschil twee seconden.

De mindere tijden op de 200 en 50 schoolslag zorgden er niet voor dat Julia met veel vertrouwen aan de 100 vlinderslag begon. Julia begon hierdoor ook langzaam aan haar race en wist in het tweede deel het verschil niet meer goed te maken.

Ilse en Sacha sloten de dag af met hun deelname op de 200 vrije slag. Beide wisten hun tijd niet aan te scherpen, maar het verschil van Sacha was het kleinst met twee seconden.

Aan de laatste dag van de internationale wedstrijd in Antwerpen doen naast de eerder genoemde vijf zwemsters morgen ook nog Sanne van de Pol, Tom Kruis en Leendert Paans mee. Er is deelname op de 50 rugslag, 100 schoolslag, 200 vlinderslag, 100 schoolslag, 200 rugslag en 50 vrije slag. Hopelijk is er dan meer succes voor de deelnemers.