Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten #ONMK dag 3

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (#ONMK) 2017 korte baan begon met de lange afstandnummers, maar tijdens de middag sessie stonden er kortere nummers op het programma. Van de BBZ-masters kwamen Paul en Annette Wijnja, Marjo Goelema en Arjon de Bok aan de start. Daarnaast dook ook collega master Nico Swart van Den Doorn twee keer te water. Er was deelname op de 200 schoolslag, 50 rugslag, 100 wisselslag, 100 vlinderslag en 4×50 wisselslag.

Annette was de eerste die het water indook en zij deed dit op haar favoriete nummer, de 200 meter schoolslag. Een week geleden liet ze zien in goede vorm te verkeren door anderhalve seconde onder haar seizoenstijd te zwemmen en ook sneller te zijn dan het Nederlandse Masters Record (NMR). Deze middag was Annette bijna net zo snel als een week geleden. De eindtijd van Annette vorige week was 2.57.25 en deze middag zwom ze 2.57.26. De opening was ruim een seconde sneller, maar dit geen verloren in het tweede deel van haar race. De eindtijd was wel goed voor een Nederlands, Brabants en club masters record. De tussentijd op 100 meter betekend ook een Brabants en club masters record.

Op de 50 rugslag wordt Arjon 4e in een nieuw clubrecord, voor Nico helaas geen 32-er maar 36 en een beetje maar wel 6e. Hij miste zijn keerpunt en daardoor miste hij dus ook een tijd in de 32 seconden.

Op de 100 wisselslag wist Annette op het podium te eindigen. Annette werd in de 50+ categorie tweede, maar haar tijd zal haar niet heel tevreden gestemd hebben. Marjo had de pech op de vervelende 4e plaats te eindigen en voor nu was ze wel tevreden met haar tijd. Arjon werd 8e met een tiende van een seconde boven zijn inschrijftijd terwijl Nico in dezelfde categorie 14e werd. Het verschil met zijn inschrijftijd was bijna anderhalve seconde langzamer. Paul moest ook ongeveer een seconde toegeven op zijn persoonlijke record en hij werd 15e in zijn categorie.

Op de 100 vlinderslag ging het met Marjo en Paul een stuk beter. Marjo zwom ruim een seconde sneller dan haar inschrijftijd mede dankzij twee banen schoolslag benen en zij werd 3e met deze tijd. Ze verbeterde hiermee ook haar eigen clubrecord. Paul zwom tijdens zijn 100 vlinderslag twee clubrecords. Zijn tussentijd was namelijk 0,01 seconden sneller dan het clubrecord en zijn eindtijd was maar liefst bijna drie seconden sneller. Paul kwam hierdoor met een vijfde plaats dichtbij de medailles.

Aan het einde van de dag was het belangrijkste nummer, namelijk de estafette 4×50 wisselslag. Het doel was een verbetering van het NMR. De inschrijftijd van Annette, Marjo, Arjon en Paul was een kleine seconde boven het record. Annette begon heel sterk met een persoonlijk record op de 50 rugslag van 0,6 seconden. Hiermee verbeterde ze haar eigen club en Brabants Masters Record. Marjo zwom vervolgens de schoolslag in 35.02, iets langzamer dan gisteren maar nog steeds sneller dan de tijd die gebruikt werd voor de inschrijving. Op de vlinderslag was Arjon ook een seconde sneller dan de gebruikte inschrijftijd en Paul haalde een halve seconde van zijn inschrijftijd af en hierdoor is het nieuwe record anderhalve seconde sneller dan het oude record. Uiteraard werden de vier hierdoor ook Nederlands Kampioen.

Deze dag heeft voor Annette, Marjo, Paul en Arjon 2 gouden, 1 zilveren en en 1 bronzen medaille opgeleverd. Daarnaast werden er 2 persoonlijke, 9 club, 5 Brabantse en 2 Nederlandse records gezwommen. Hierdoor komt de totale oogst op 4 goud, 2 zilver, 1 brons, 6 persoonlijke, 17 club, 9 Brabantse en 3 Nederlandse records. Morgen is er deelname op de 50 vlinderslag, 200 rugslag, 50 vrije slag, 100 schoolslag en 4×50 vrije slag estafette.