Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing #ONMK2017kb in Maastricht, Dag 3

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 korte baan in Maastricht (#ONMK2017kb) betekent een lange dag voor de organisatie doordat men zoveel mogelijk zwemmers wil laten starten. De Werkendamse masters komen ’s middags aan de start tijdens de sessie die begint om 13.00 uur. Arjon de Bok, Marjo Goelema, Paul en Annette Wijnja starten persoonlijk, maar ook in estafetteverband aan het einde van de sessie.

Zaterdag 21 januari 2017, sessie 5
Programma 20 200m schoolslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_20.pdf
De middag begint met de 200 schoolslag voor dames. Annette zwom het afgelopen weekend tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) sneller dan haar inschrijftijd en het Nederlandse Masters Record (NMR) en dit zal haar motiveren om tijdens de ONMK2017kb voor het NMR te gaan. Uiteraard verbeterd ze dag ook het Brabantse Masters Record. Annette is als snelste 50-plusser ingeschreven.

Programma 23 50m rugslag heren; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_23.pdf
De eerste start voor Arjon tijdens het ONMK2017kb is de rugslag sprint, hij start dit kampioenschap bijna alleen maar op sprint nummers, en staat op dit nummer als 4e ingeschreven. Zijn inschrijftijd is een seconde langzamer dan het BMR.

Programma 24 100m wisselslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_24.pdf
Op het korte wisselslag nummer komen Marjo en Annette aan de start. Marjo is als 3e ingeschreven bij de 45-plussers en Annette als tweede bij de 50-plussers. De inschrijftijd van Marjo is het BMR en zij zal zeker sneller willen zwemmen dan tijdens de laatste clubkampioenschappen. De tijd van Annette is sneller dan het BMR en dit zal ook haar doel zijn.

Programma 25 100m wisselslag heren; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_25.pdf
Het enige ‘lange’ nummer voor Arjon is de 100 wisselslag, al kun je dit ook als sprint aanmerken. Arjon is de nummer 8 op de inschrijflijst en zal graag binnen de 70 seconden willen finishen. Ook Paul komt op dit nummer aan de start en hij staat als 14e ingeschreven. Tijdens de clubkampioenschappen zwom Paul voor de eerste keer de 100 ‘wissel’ en hij zal er op gebrand zijn, zijn inschrijftijd aan te scherpen.

Programma 28 100m vlinderslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_28.pdf
Een raar nummer is de 100 vlinderslag voor Marjo, zij zwemt dit nummer om alert te blijven voor de afsluitende estafette. Marjo staat als 4e ingeschreven en zal zich ruim moeten verbeteren om op het podium te komen.

Programma 29 100m vlinderslag heren; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_29.pdf
Net als Marjo, staat Paul als 4e ingeschreven op de 100 vlinderslag. Paul zal zich net als Marjo ruim moeten verbeteren om een medaille te halen op dit nummer. Een mooi doel voor Paul is in ieder geval een tijdsverbetering, een medaille zal het dan alleen maar mooier maken.

Programma 30 4x50m wisselslag gemengd; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_30.pdf
Kort nadat Paul heeft gezwommen, staat de korte wisselslag estafette op het programma. Annette, Marjo, Arjon en Paul staan bij de 200-plussers als snelste ingeschreven en kunnen bij hele scherpe overnames een gooi doen naar het NMR dat een seconde sneller staat dan hun inschrijftijd.

Tijdens de derde dag zijn er dus weer vele mogelijkheden op eremetaal. Op basis van de inschrijvingen kunnen er 2 gouden, een zilveren en een bronzen medaille veroverd worden. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden om records aan te scherpen.