Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten eerste dag #BWK2017

Eindhoven, 7 januari 2017 – Tijdens de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) kwamen zeven Biesboschzwemmers aan de start. Tom Kruis, Simon Schmidt, Leendert Paans, Julia Verhoeven, Femke Golverdingen en Ilse van de Pol kwamen persoonlijk aan de start en Nick Lisman kwam speciaal voor de 4×200 vrije slag estafette naar het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion. Door de zeven zwemmers werden mooie tijden gezwommen.

Het verslag van de eerste dag van de #BWK2017 had waarschijnlijk kunnen beginnen echter de dag liep heel anders dan de eerste alinea doet vermoeden. Vanmorgen om 9.00 uur kwam er een bericht op de Facebookpagina van KNZB Regio Zuid dat de kampioenschappen doorgingen, degene die het niet aandurfden om naar het zwembad te komen konden zich afmelden. Een uur later kwam er een heel ander bericht, namelijk de eerste dag van de ‘Brabantse’ is geannuleerd. De situatie werd te onveilig gevonden om de zwemmers, trainers, officials en toeschouwers naar Eindhoven te laten gaan.

Rond de klok van half 12 kwam hetzelfde bericht in de mailbox binnen, met als toevoeging dat men zondag of maandag gaat kijken wat men met de afstanden van de eerste dag gaat doen. Er zijn namelijk zwemmers die nog voor een limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen willen gaan en daar hebben ze tot 15 januari de tijd voor. Tevens stond er in de mail dat er later op de dag meer duidelijkheid zou komen over de beslissing met betrekking tot de tweede zondag.

Om half 5 kwam er weer een facebook bericht met de mededeling dat de ‘Brabantse’ op zondag 8 januari vooralsnog doorgaan. [quote] … Morgen wordt zoals het er nu naar uitziet gewoon dag 2, en volgende week weekend 2 van het kampioenschap gezwommen op alle locaties (Zeeland, Limburg en Brabant, red.).
We onderzoeken momenteel of en op welke wijze we om moeten gaan met de uitgevallen afstanden. Achter de schermen is er overleg, zowel in Limburg als in Brabant over verschillende alternatieve oplossingen. Of dat gaat lukken weten we nu (16:30) nog niet. We zijn hiervoor ook afhankelijk van anderen en daarmee vindt voor zover deze op zaterdag bereikbaar zijn overleg plaats… [/quote]

Als er meer duidelijk is zal er via de website (en daarmee ook Facebook en Twitter) een bericht geplaatst worden en indien nodig zal er ook via Whatsapp gecommuniceerd worden.

In 2010 was er ook sprake van dat de Brabantse Winter Kampioenschappen niet door zouden kunnen gaan. Op vrijdag werd er toen al voor gewaarschuwd en uiteindelijk werd er op zaterdag rond half 10 bekend gemaakt dat de kampioenschappen doorgingen. Het verschil tussen de situatie in 2010 en nu was wel dat er voor 2010 GEEN verkeerswaarschuwing was afgegeven en dat was dit jaar wel.

Morgen, zondag 8 januari 2017, komen er 5 zwemmers aan de start. Bij de jongens verschijnen Tom, Leendert en Simon persoonlijk aan de start en samen met Nick op de 4×100 wisselslag estafette. Annette zal als enige dame persoonlijk deelnemen aan deze ‘Brabantse’.