Opgericht op 20 mei 1968
 

Eerste dag #BWK2017 AFGELAST

Vanmiddag zou eigenlijk de eerste van vier dagen van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) zijn. Echter de omstandigheden op de weg hebben de organisatie doen besluiten deze dag te annuleren. Hoe het nu verder gaat met de afstanden van de eerste dag is op dit moment nog niet bekend.

Het onderstaande bericht is gepost op de facebook pagina van KNZB Regio Zuid
[quote]Update 10:00:
Vanwege aanhoudende ijzel, waardoor de situatie nu drastisch veranderd ten opzichte van vanochtend gaan wij in Brabant EN Limburg voor de ZATERDAG de Winter Kampioenschappen aflasten.
Het besluit is dan ook definitief, dit ook in overleg met de scheidsrechter.
Wij zullen in de loop van de dag met meer informatie komen over de zondag.

Veiligheid staat uiteraard bij ons hoog in het vaandel.
Wij hopen dat jullie kunnen begrijpen welke lastige beslissingen wij moeten nemen en dat deze daarom ook kunnen veranderen.

Wij hopen iedereen te kunnen bereiken, maar als jullie ons willen helpen dat er niemand voor niets naar Eindhoven en Maastricht rijdt vandaag!

Dit bericht wordt later aangevuld…
Voor Zeeland kunnen wij al melden dat deze Winter Kampioenschappen door gaan.[/quote]

Update 11.27 uur
[quote]De info is inmiddels verspreid via de website en sociale media en ik mail, ( ben omgedraaid en terug naar huis gegaan) jullie nu ter info
We zijn nu even druk om de alle zaken mbt het aflassen te regelen en hopen morgen/ maandag te komen met een alternatief voor zwemmers die op dit kampioenschap hoopte een NJJK limiet te kunnen zwemmen. [/quote]

Update 16.30 uur
[quote]Update 16:30
Vooralsnog zal de Brabantse en Limburgse Winter morgen gewoon plaats vinden!
Wij begrijpen de teleurstelling dat vandaag niet gezwommen kon worden, zwemmers hebben het hele seizoen toegeleefd naar dit kampioenschap, sommigen mochten voor het eerst starten en anderen wilde ook nog deze laatste kans aangrijpen om een NJJK startbewijs te halen.
Als Regio Zuid organiseren we dit weekend het kampioenschap op 3 locaties (Terneuzen, Eindhoven en Maastricht). Er zwemmen bijna 1250 sporters, er zijn officials, vrijwilligers en publiek. We hebben het besluit te annuleren zo lang mogelijk uitgesteld omdat we het liefst zwemmers in het bad zien. In Zeeland is dat gelukkig gelukt.
De situatie op de weg en de voorspellingen van ijzel, en de adviezen van de KNMI en ANWB, maakte dat we vanochtend met de veiligheid van alle aanwezigen in ons achterhoofd – en ons realiserend dat sommigen een rit van meer dan een uur naar het zwembad moeten maken – en na heel wat wikken en wegen besloten hebben de eerste dag te annuleren. Berichtgeving over afgesloten wegen rondom Breda, Eindhoven en problemen op A67, A27, A59, A2 in Brabant en Limburg en ook lokale problemen net na ons besluit geven wel aan dat we, helaas voor de sporters, het juiste besluit genomen hebben.
Morgen wordt zoals het er nu naar uitziet gewoon dag 2, en volgende week weekend 2 van het kampioenschap gezwommen op alle locaties.
We onderzoeken momenteel of en op welke wijze we om moeten gaan met de uitgevallen afstanden. Achter de schermen is er overleg, zowel in Limburg als in Brabant over verschillende alternatieve oplossingen. Of dat gaat lukken weten we nu (16:30) nog niet. We zijn hiervoor ook afhankelijk van anderen en daarmee vindt voor zover deze op zaterdag bereikbaar zijn overleg plaats. Houdt site / Facebook en uw verenigingsmail in de gaten.[/quote]