Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten tweede dag #BWK2017

De tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) heeft twee medailles opgeleverd. Leendert Paans was succesvol op de 1500 en 400 meter vrije slag. Daarnaast kwamen ook Tom Kruis, Simon Schmidt en Annette Wijnja persoonlijk aan de start en Nick Lisman kwam speciaal voor de 4×100 wisselslag naar Eindhoven.

Leendert mocht in de eerste serie van de 1500 meter vrij zwemmen. Hij wist dat er bij hem in de serie nog drie leeftijdsgenoten zwommen en dat als hij de snelste van die drie zou zijn, hij in ieder geval zilver in zijn bezit had. In het begin leek het er op dat Leendert zou moeten knokken om de snelste te zijn van zijn leeftijd, maar na 200 begon er een duidelijk verschil te ontstaan en dit werd alleen maar groter. Leendert was vanaf de 200 meter sneller dan zijn tussentijd van zijn persoonlijke record en wist uiteindelijk ongeveer vijf seconden onder zijn beste tijd te blijven en kreeg hij zilver omgehangen.

Enkele uren later stond de 400 vrije slag op het programma en Leendert begon heel sterk, maar moest na 100 meter de snelste twee jongens laten gaan. De tussentijd van Leendert waren keurig en uiteindelijk bleef hij een seconde boven zijn beste tijd steken, maar hij was wel de derde zwemmer die aantikten.

Op de 200 schoolslag ging het voor Tom Kruis tot 75 meter lekker en daarna begon het steeds moeizamer te gaan. Tom had het vooral heel zwaar op de laatste 50 meter en dit resulteerde in een enigszins teleurstellende tijd, maar wel anderhalve seconde sneller dan zijn inschrijftijd.

Voor Annette Wijnja was er een reden om te lachen. Zij wist op de 100 schoolslag een goede tijd te zwemmen die voor het eerst sinds haar operatie onder de 1 minuut en 23 seconden bleef. Annette opende heel snel voor haar doen en kon dit volhouden.

Op de 100 rugslag konden Leendert en Simon zich niet in de strijd om de medailles mengen. Beide zwommen ongeveer twee seconden langzamer dan hun inschrijftijd.

Op de 4×100 wisselslag konden alle vier de jongens geen supertijden noteren. Tom, Nick, Leendert en Simon bleven alle vier ongeveer twee seconden boven hun beste tijden steken en dit resulteerde in een tijd die 8 seconden boven de inschrijftijd was.

Over een week is het vervolg en hopelijk kunnen er dan weer mooie tijden op de klokken gezet worden.