Opgericht op 20 mei 1968
 

Simon doorbreekt magische grens

Nieuwegein, 18 oktober 2015 – De tweede dag van het Merwestein Zwemgala was voor de vijf deelnemers minder succesvol dan de eerste dag. De hoogtepunten waren de tijden van Simon Schmidt op de 100 vrije slag en Sanne van de Pol op de 50 vrije slag.

De dag begon met de 50 vrije slag waar Sanne en Ilse van de Pol en Julia Verhoeven op ingeschreven waren. Ilse en Julia wisten ondanks een keurige techniek niet hun tijden te verbeteren. Voor beide was dit even slikken, maar er waren voldoende goede punten. Sanne wist haar vrije slag sprint bijna binnen de 29 seconden af te leggen. Ze bleef maar een halve seconde boven haar snelste tijd ooit. Voor deze fase in het seizoen zeker een goede prestatie.

Hierna kwam de 100 vrije slag voor de jongens. Alleen Simon had zich hiervoor ingeschreven en zijn doel was natuurlijk het slechten van de magische grens van één minuut. Simon begon voor zijn doen rustig, maar hierdoor had hij voldoende over om de magische grens te slechten. Zijn tijd van 59.81 is een mooie opsteker.

Na de vrije slag was het de beurt aan Julia op de 100 vlinderslag. Vanaf het begin ging het niet lekker en dat bleek ook uit de eindtijd. De tijd viel Julia uiteindelijk nog wel mee, maar ze had zeker op meer gehoopt na haar goede begin op de wisselslag op de eerste dag.

Op de 200 wisselslag kwamen Simon en Leendert Paans aan de start. Simon redelijk goed, maar na de rugslag was de koek op en kon hij niet in de buurt van zijn inschrijftijd komen. Leendert was zaterdag avond thuis gevallen en had last van zijn knie en dit bleek na de schoolslag. Leendert kon bij de vrije slag zijn been niet meer gebruiken en wist zich dus niet te verbeteren. Hierdoor werd hij ook gedwongen zijn deelname op de 200 vrije slag af te zeggen, want hij had te veel last van zijn knie.

De laatste die aan de start kwam was Julia op de 50 vlinderslag en dit was rond half vier. Dit betekende dat Julia na haar laatste start ruim vier uur moest wachten en ondanks dat zij even weg was geweest kon zij haar tijd niet verbeteren. Technisch ging het wel beter dan op de 100 meter, maar toch niet goed genoeg om de tijd aan te scherpen.

Al met al begon het zwemgala goed en was de tweede dag minder, maar de algemene indruk is dat de zwemmers die aan de start zijn verschenen zeker veel goede punten hebben laten zien.