Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja opnieuw Luxemburgs kampioen

Luxemburg, 18 oktober 2015 – De tweede van de Open Luxemburgse Masters Kampioenschappen heeft Annette opnieuw een titel weten te winnen. Daarnaast werd ze ook nog tweede. Voor Kim was er een bronzen medaille en twee zilveren medaille. De totale oogst van het weekend was vier goud, 3 zilver en 3 brons.

De dag begon met de 100 rugslag voor Annette. Zij wist haar tijd te verbeteren van enkele weken geleden in Breda. Dus na haar op de 50 meter zwom Annette ook op de dubbele afstand een persoonlijk en clubrecord.

Hierna kwam Kim aan de start van de 50 meter vlinderslag. Het liep wat stroef en dit bleek ook uit haar eindtijd van 32.90, maar ze werd er wel tweede mee. Hierna stond er voor Kim alleen nog vrije slag op het programma. ’s Middags begon ze met de 50 vrije slag en tikte ze aan na 30.75 en dit is haar tweede tijd ooit op dit nummer in een 50 meter bad. Opnieuw mocht ze een medaille ophalen, in dit geval een bronzen medaille.

Voor Annette stond haar favoriete slag op het programma, namelijk de schoolslag en in dit geval de 100 meter. Ze begon een seconde langzamer dan haar tijd op de 50 meter, maar dit bleek te snel te zijn, want de tweede baan verzuurde ze. Haar eindtijd van 1.29.49 was niet hetgeen waarop ze gehoopt had, maar na vijf keer starten was het niet verwonderlijk dat het moeizaam ging.

Kim sloot af met de 200 meter vrije slag. Bij de inschrijving twijfelde ze nog of ze dit wel moest doen. Ze had zich ingeschreven en toen besloot ze dat ze toch niet wilde, maar uiteindelijk wilde ze wel weer zwemmen. Nu zal ze blij zijn dat ze toch gezwommen heeft want haar tijd van 2.28.31 is een verbetering van bijna 7,5 seconden en daarnaast ook nog goed voor een zilveren medaille.

Na twee dagen zwemmen konden Kim en Annette tevreden naar huis gaan en kijken ze terug op een leuk en leerzaam weekend.