Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette drie keer Luxemburgs kampioen

Luxemburg, 17 oktober 2015 – Aan de Luxemburg Masters Open doen namens de Biesboschzwemmers Annette en Kim Wijnja mee. Ze waren op vrijdag al vertrokken en dus konden ze fit aan de start van de eerste dag verschijnen. De dag begon om 12.30 uur met de 50 schoolslag voor Annette en daarna volgde de 50 rug voor beide dames, 100 vlinderslag voor Kim en de 200 schoolslag voor Annette. Met een oogst van drie keer goud en twee keer brons was het een goede eerste dag.

Over de 50 schoolslag was Annette wel tevreden, haar tijd van 40.75 was een goed begin van de dag en nu weet ze ook waar ze op de schoolslag sprint staat. Op de rugslag sprint mocht ze wel een persoonlijk record noteren. Annette zwom de baan in 38.72 seconden en dit was niet alleen een persoonlijk record, maar ook een clubrecord. Annette bleef 0,14 seconden boven het Brabantse record steken en dus blijkt de vele rugslag in de trainingen toch nog ergens goed voor te zijn geweest. Bij Kim ging de rugslag (opnieuw) niet lekker en dat bleek ook uit haar tijd, ze bleef ruim een seconde boven haar tijd steken.

Na de sprint nummers kwamen de langere nummers. Kim mocht op de 100 vlinderslag aan de start verschijnen en was heel tevreden over haar tijd. Twee weken geleden wist ze een tijd van 1 minuut en 16 seconden te zwemmen tijdens de estafette en nu in Luxemburg kwam dezelfde tijd op de klok. Nu alleen was de wedstrijd in een 50 meter bad. Over haar opening van 34,90 was ze heel tevreden.

Annette mocht de dag afsluiten met de 200 schoolslag. Een afstand waar ze toch enigszins tegenop zag omdat ze al lang niet meer dit nummer gezwommen heeft. Ze wist haar slagen lang te houden en op het einde van de race kon ze nog versnellen en dit resulteerde in een tijd van 3 minuten en 8,80 seconden. Ze was zelfs de allersnelste van alle dames.

Morgen begint de dag met 100 rugslag voor Annette en 50 vlinderslag voor Kim. ’s Middags komen de dames op de 50 vrije slag (Kim ), 100 schoolslag (Annette) en 200 vrije slag (Kim) aan de start voordat ze weer naar huis komen.

%d bloggers liken dit: