Opgericht op 20 mei 1968
 

Informatie WCK2014

Morgen staan de Winter Club Kampioenschappen 2014 (#WCK2014) op het programma. Voor het eerst zwemmen we in AquaAltena een wedstrijd en het belooft een mooie strijd te worden. De senioren, zwemmers geboren in 2002 en eerder, zwemmen van alle slagen 50 meter. De leeftijden daaronder worden komen 2 of drie keer aan de start, waarbij de allerjongsten twee keer 25 meter zwemmen. Vorig jaar waren Lukas Schmidt en Redine van Breugel de kampioenen.

Bij de heren is er dit jaar geen deelname van een aantal senioren, zoals Harry Cornet of Mark Visser, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie races kunnen ontstaan. Op basis van de tijden vanaf 1 september 2013 lijkt Simon Schmidt de meeste kans te maken op de titel. Het verschil met zijn broer, de nummer twee, Lukas is ruim 6 seconden. Het wordt wel afwachten hoe het met Simon is, aangezien hij dinsdag gevallen is en zijn arm gekneusd heeft. Verder bestaat de top 5 uit Leendert Paans, Thomas Zielhorst en Tom Kruis. Zeker Tom moet hoger kunnen eindigen als we kijken naar zijn tijden.

Bij de dames was het vorig jaar heel spannend met de top binnen 6 tienden van een seconde van elkaar. Redine was toen de winnares voor Sanne van de Pol, Jade Groeneveld en Marcha Admiraal. Marcha is er dit jaar niet bij, maar de andere drie dames komen wel op het startblok. Nummer vijf van 2013 was Tonny Klop-Methorst. De strijd lijkt op basis van de tijden minder spannend te worden, maar dat was ook de verwachting vorig jaar. Redine maakt kans om haar titel te prolongeren, zeker als je kijkt naar haar prestaties van twee weken geleden in Eindhoven tijdens de sprint kampioenschappen. Jade kan nummer twee worden en weet dan Tonny voor te blijven. Sanne is op de weg terug, dus Tonny zal er alles voor moeten doen om Sanne van het lijf te houden. Carmen Damen kan nummer vijf worden, maar good-old Marjo Goelema ligt op de loer en wil als voorbereiding op het ONMK2015kb, Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2015 korte baan, kijken hoe het met de vorm zit.

Ieder jaar zijn er altijd verrassingen geweest en die zullen er ook deze keer zijn. Vooral diverse junioren kunnen hoger eindigen dan ze nu staan.

Bij de oudste minioren moet er 50 rug-, school- en vrije slag gezwommen worden. Voor de beste drie zijn er prijzen, bij de jongens komen Jan-Bart Verheij, Harmen den Hollander en Patrick Oevermans aan de start en dit kan ook het podium worden. Bij de meisjes zijn er 9 deelneemsters en de top drie op papier is Maud de Visser, Lianne de Raad en Hannelie de Raad.

Bij de minioren 3 en 4 is het programma 50 school- en vrije slag. Bij de jongens 7 zwemmers en het podium is op papier Jurrian Verheij, Peter van Oord en Levi Slingerland. Bij de meisjes zijn er vier zwemsters en lijkt Berra Heijstek net naast het podium te eindigen achter Mathilde Verheij, Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg.

De allerkleinsten zwemmen 25 rug- en schoolslag en er gaan 3 jongens en 7 meisjes het water in. Bij de jongens is Leonard Oevermans de meest ervaren zwemmer, maar Sjack van Es en Hanno Muijt kunnen verrassen door hem voorbij te zwemmen. Bij de meisjes zijn Yara Besselink en Femke Levering ervaren en kunnen de eerste twee plaatsen verdelen, maar Andrea van Oord, Carolien Honkoop, Hannah Vink, Lotte de Jongen Rachel van der Linden zijn nieuw en kunnen dus verrassen.

Bij de senioren worden de tijden opgeteld en vergeleken met de KNZB A-niveautabellen, degene met het kleinste verschil is de kampioen. Bij de overige categorieen worden de tijden opgeteld en is degene met het kleinste resultaat de winnaar of winnares.

Het inzwemmen begint om 14.45 uur en de wedstrijd zal om 15.15 uur beginnen. Een oproep aan ouders om rond half drie aanwezig te zijn om te helpen met het opbouwen van het zwembad. Het is de eerste keer, dus we zullen mogelijk moeten zoeken naar diverse zaken.

Het programma kun je vinden op: https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/2014-12-13=programma.pdf Het is nu pas klaar, omdat er bewust lang gewacht is om alle afmeldingen te verwerken.

Er is internet beschikbaar, dus we proberen voor de thuisblijvers de tijden online te krijgen, dit is te vinden op https://www.b-b-z.nl/livetiming/2014-12-13=WCK2014/index.html

Na de wedstrijd wordt de familie-estafette gehouden, die gevolgd wordt door de prijsuitreiking en als afsluiter de kaarsjesestafette. Ga dus niet te vroeg naar huis, want zeker de kaarsjesestafette is iets dat je meegemaakt moet hebben. Voor de familie-estafette geldt 1 ouder met 2 kinderen of 2 ouders met een kind en de slag is vrije slag.

Tot morgen in AquaAltena!

%d bloggers liken dit: