Opgericht op 20 mei 1968
 

Leendert Paans zwemt limieten voor Nederlandse

Roosendaal, 7 december 2014 – Een groep van zeven leden van de Biesboschzwemmers heeft deelgenomen aan een wedstrijd in Roosendaal. Na 2,5 uur zwemmen ging alle zwemmers met minimaal één persoonlijk record naar huis toe. Behalve de persoonlijke records werden er ook limieten voor Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen gehaald en is er een clubrecord verbeterd. Leendert Paans was de meest succesvolle zwemmer.

Leendert had zich ingeschreven op de 200 rugslag, 100 vlinderslag en 50 vrije slag. Op alle drie de nummers wist hij zijn tijden aan te scherpen. Bij de rugslag ging er 6,5 seconde van zijn tijd af. De vlinderslag ging 2,5 seconden sneller dan ooit in een 25 meter bad, maar de nieuwe tijd is ook ruim een halve seconde sneller dan zijn 50 meter bad tijd en clubrecord. Eveneens was het ruimschoots voldoende om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Op de 50 vrije slag ging er opnieuw 1,5 seconde van zijn tijd af en ook dit is goed voor een startbewijs tijdens de Nederlandse Kampioenschappen eind januari 2015 in Amsterdam. Daarnaast waren bijna alle geregistreerde tijden goed voor limieten voor de Brabantse Kampioenschappen.

Ilse van de Pol en Simon Schmidt wisten ook één of meerdere limieten te zwemmen. Ilse deed dit op de 100 vrije slag in een nieuw persoonlijk record. Eerder op de dag had ze op de schoolslag haar tijd al aangescherpt met ruim een seconde. Simon wist op alle geregistreerde tijden onder de limiettijden te zwemmen. Hij startte eerst op de 200 vrije slag en bleef net boven zijn persoonlijke record, maar zijn tijden op de 50, 100 en 200 waren onder de richttijden voor de ‘Brabantse’. Dit geldt ook voor de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag en de eindtijd van de wisselslag. De wisselslag ging bijna 6 seconden sneller dan ooit en was maar één tiende boven de limiet voor de ‘Nederlandse’.

Femke Golverdingen, Julia en Laura Verhoeven en Nick Lisman lieten ook records noteren. Femke was sneller dan ooit op de 100 schoolslag en wist haar tijd op de 50 vrije slag, halverwege de 100 meter, met enkele tienden aan te scherpen. Nick was op de 200 schoolslag ruim 10 seconden sneller dan ooit. Dit seizoen laat Nick een goede progressie zien en als hij dit weet vol te houden kan hij misschien in de toekomst wel eens gaan verrassen. De zusjes Verhoeven zwommen beide een verschillend programma. De jongste van de twee, Laura, kwam aan de start op de 100 school- en vrije slag. Op de schoolslag was ze bijna 6 seconden sneller dan ooit en komt ze in de buurt van de limiet voor de ‘Brabantse’. Op de ‘vrij’ haalde ze ruim 4 seconden van haar tijd af. Julia wist op de 100 rugslag haar persoonlijke record met ruim een seconde aan te scherpen, maar ze bleef op iets meer dan twee tienden van de limiettijd voor de ‘Brabantse’ steken. Later op de vlinderslag ging ze goed van start, maar het tweede deel werd te zwaar waardoor er geen tijdsverbetering in zat.

Over een kleine week wordt in Andel de clubkampioenschappen gehouden. Voor de senioren betekent dit van alle slagen 50 meter zwemmen en degene die het kleinste verschil heeft met de vergelijkingstabel is de winnaar. De eerst volgende belangrijke wedstrijd is in het tweede weekend van 2015, de Brabantse Winter Kampioenschappen die gehouden worden in Eindhoven.

%d bloggers liken dit: