Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers tonen lange adem

Een week na de masters gingen Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Simon Schmidt naar Oosterhout voor een lange afstand wedstrijd. Femke en Larissa zwommen voor het eerst een 800 meter vrije slag, terwijl Ilse voor het eerst op de 1500 meter vrije slag ging zwemmen. Simon had een jaar geleden deze afstand al gezwommen.

Larissa ging als eerste van start en wist een goede race te zwemmen. De tussentijden waren vrij vlak wat resulteerde in een tijd onder de 12 minuten. Halverwege was er een tussentijd onder de 6 minuten. Een serie later ging Femke te water en zij liet ook een vlakke race zien met een eindtijd die ruim onder de 14 minuten bleef. Technisch was het bij beide niet altijd top, maar ze lieten zeker op het einde van de races nog steeds een goede techniek zien.

Later mochten Ilse en Simon in dezelfde serie aan de start verschijnen. Simon had als doel zijn tijd van een jaar geleden te verbeteren en tot 1100 meter zag het hier ook naar uit. Helaas verloor Simon de laatste 400 meter terrein op de tijd van een jaar terug. Echter gedurende de race had Simon fases laten zien met een hele mooie techniek en misschien had er meer ingezeten als Simon meer lef had getoond. Terwijl Simon klaar was moest Ilse nog een 200 meter zwemmen, maar dat maakte voor Ilse niets uit. Ze wist, net als Femke en Larissa, een vlakke race te zwemmen en wist binnen de 25 minuten aan te tikken. Wat de prestatie van Ilse nog specialer maakt, is dat ze deze week op werkweek is geweest en dus zeker niet 100% fit was.

Allen gaven aan zeker nog een keer op een lange afstand het water in te duiken en die kans is er dit seizoen zeker nog, maar dat zal pas volgend jaar februari zijn.