Opgericht op 20 mei 1968
 

BBZ-Masters trappen seizoen 2014-2015 af

Boxtel, 28 september 2014 – Met een wedstrijd voor masters is het seizoen 2014-2015 voor de Biesboschzwemmers in het zwembad begonnen. Zeven zwemmers gingen naar Boxtel om daar met 20-plussers uit Nederland de strijd aan te gaan. In Boxtel werd de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel gezwommen. De volgende editie is in Roermond, eind oktober, en de laatste is in Eindhoven.

Bij de Zuidelijke Cirkel wordt er gezwommen om een individueel en een verenigingsklassement. Voor de individuele klassementen zijn er diverse soorten en daarbij zijn de gezwommen tijden belangrijk. In het verenigingsklassement worden de prestaties vergeleken met de andere verenigingen en daar wordt dan een dagklassement van gemaakt. Na alle zes de wedstrijden is er dan de beste vereniging bekend.

Er werd door Bastiaan Baggerman, Marianne van Berchum, Sabrina Boekhout, Willem Boljé, Jovanca van Dalen, Erik Huisman en Ingmar Visser op 17 nummers gezwommen en in veel gevallen werd er bij de beste vijf geëindigd. Dit zorgt er voor dat er voor het verenigingsklassement goede punten worden gescoord.

Sabrina wist op de 100 schoolslag een clubrecord te realiseren bij de dames tussen 30 en 34 jaar. Voor de andere zwemmers waren er dan geen club- of persoonlijke records, maar de tijden waren goed gezien het feit dat er sinds drie weken pas weer in het zwembad getraind wordt.

Behalve persoonlijke nummers zijn er ook estafettes in de Zuidelijke Cirkel. Deze keer stond de 4×50 vrije slag en 4×25 wisselslag op het programma. In de eerste estafette werd een tweede plaats in de categorie 120 tot 159 jaar behaald. Terwijl in de wisselslag estafette er beslag werd gelegd op een eerste plaats in dezelfde categorie.

Over enkele dagen is de tussenstand bekend van zowel het persoonlijke als het verenigingsklassement. Misschien staan de Werkendammers dan wel bij de beste drie deelnemende verenigingen na vier wedstrijden. Op dit moment staan ze nog op een vierde plaats.

%d bloggers liken dit: