Opgericht op 20 mei 1968

Tom Kruis sluit open water seizoen passend af

Sleeuwijk, 13 september 2014 – Eindelijk was het dan zover, de eigen open water wedstrijd ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk. Eenentwintig Biesboschzwemmers kwamen 26 keer aan de start tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR). Aan het einde van de wedstrijd bleek Tom Kruis met vier bekers naar huis te gaan. Twee bekers van de wedstrijd en twee van het klassement van alle Brabantse wedstrijden. Voor Ingmar Visser was er ook nog een landelijke prijs.

De eerste start werd gelost door de wethouder van Werkendam Peter van der Ven en dit was het begin van een mooie dag. In tegenstelling tot een jaar geleden heeft de hele dag de zon geschenen en wat niet verandert is zijn de vele complimenten die de organisatie kreeg.

Tom kwam op de 1000 meter vrije slag en 500 schoolslag aan de start en op de ‘vrij’ was hij de tweede van zijn categorie. Op de schoolslag moest hij genoegen nemen met een plaatsje lager, namelijk derde. Voor zijn klassementen over de 6 Brabantse wedstrijden was dit geen probleem. Hij werd beide keren tweede en wist niet hoe hij alles vast moest houden. In dezelfde categorie kwamen ook Jan-Pieter de Raad, Leendert Paans en Nick Lisman aan de start. Leendert werd op de vrije slag 6e, terwijl Nick op de ‘vrij’ 9e werd en op de schoolslag 7e. Jan-Pieter kwam als 10e op de vrije slag uit het water.

Bij de meisjes junioren was er het hele seizoen deelname van vier meisjes, namelijk Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven. De laatste was er vandaag niet, maar de andere drie lieten goede klasseringen noteren. Op de 1000 vrije slag Larissa met een 10e plaats de beste van de drie, op de schoolslag was Femke met een zelfde klassering de beste Werkendamse.

Bij de jeugd en senioren was er deze keer deelname bij de meisjes van Chantal Paans, Anne-Lize de Raad en Sanne van de Pol bij de jeugd en Marcha Admiraal bij de senioren. Sanne wist derde te worden, terwijl Chantal een mooie vierde plaats wist te halen. Anne-Lize kwam als 6e terug bij het beginpunt. Marcha had al heel lang geen open water gezwommen en moest genoegen nemen met een 12e plaats. Bij de jongens jeugd ging Thomas Zielhorst te water op de ‘vrij’ en hij wist daar vijfde te worden.

Bij de één na jongste categorie, minioren 4, 5 en 6, was er deelname van Chimène Huisman, Hannelie en Lianne de Raad bij de meisjes en Jan-Bart Verheij bij de jongens. De meisjes werden 9e, 10e en 11e en Jan-Bart wist op de 500 ‘vrij’ ook naar een 10e plaats te zwemmen.

Bij de masters kwamen Bianca den Besten, Erik Huisman en Ingmar Visser op de 1000 ‘school’ aan de start. Zij wisten allen in hun eigen categorie naar een 4e plaats te zwemmen. Op de vrije slag kwam Ingmar opnieuw aan de start en werd hij 5e. Bastiaan Baggerman en Sabrina Boekhout kwamen ook aan de start. Bastiaan wist een 7e plaats te scoren en zijn categorie en Sabrina wist vierde te worden.

Aan het einde van de dag werden de klassementsprijzen uitgereikt waar Tom dus tot twee keer toe als tweede van Brabant werd gehuldigd. Voor Ingmar was er op de 1000 schoolslag bij de masters tussen 30 en 34 jaar een derde plaats in het Landelijke klassement. http://www.cheapmulberryonsale.org/

Aan het einde van de dag was iedereen het er over eens dit moet volgend jaar weer een vervolg krijgen, maar dat wordt afwachten of alles en iedereen opnieuw zal meewerken. De Biesboschzwemmers kunnen terug kijken op een goed open water seizoen waar vanaf de eerste deelname direct al prijzen werden behaald. Het is een mooie voortzetting van het afgelopen binnen seizoen en hopelijk een opmaat naar opnieuw een succesvol seizoen in het binnenbad.