Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf medailles voor jonge Biesboschzwemmers

In Waalwijk was de eerste gecombineerde minioren- en swimkickwedstrijd van het seizoen 2014-2015. Aan de minioren wedstrijd deden 5 zwemmers mee en bij de swimkick kwamen drie zwemsters aan de start. Leendert Paans en Simon Schmidt wisten bij de miniorenwedstrijd in de prijzen te zwemmen, terwijl Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg dit bij de ‘swimkickers’ deden.

Het was in Waalwijk een lange zit (4 uur!), maar de 8 Biesboschzwemmers lieten hele goede prestaties noteren. Leendert Paans wist op de 200 rugslag naar het brons te zwemmen in een nieuw persoonlijk record. Voor Simon Schmidt was er zilver op de 200 schoolslag, hij tikte net boven zijn beste tijd aan. Rebecca Branderhorst en Laura Verhoeven kwamen ook op de 200 rug- en schoolslag aan de start. Rebecca zwom voor het eerst de 200 schoolslag en deed dit in een mooie race met een goede verdeling. Op de rugslag wist zich met enkele tienden te verbeteren. Laura liet grotere stappen zien. Op de rugslag ging er 8 seconden van haar tijd af, terwijl de winst op de schoolslag zelfs 22 seconden was.
De laatste deelnemer aan de minioren wedstrijd was Maud de Visser, zij kwam op de 100 school- en vrije slag aan de start. Op beide afstanden wist ze zich te verbeteren. Op de schoolslag ging er ruim 4 seconden van haar tijd, terwijl dit op de vrije slag bijna 4 seconden was.

De swimkickwedstrijden zijn voor beginnende zwemmers en dus zijn de afstanden niet te lang, met name 25 en 50 meter. Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg zwommen de 25 meter rug- en schoolslag en wisten beide op beide afstanden zich fors te verbeteren. Romée was op beide afstanden te beste en zij werd op de schoolslag geflankeerd door Marieke met een tweede plaats.
Chimène Huisman heeft meer ervaring dan de andere meisjes en zij mocht 50 meter rug- en schoolslag zwemmen. Ook zij wist zich op beide afstanden te verbeteren en behaalde op de schoolslag haar beste klassering, een zesde plaats namelijk.

De volgende wedstrijd van deze cyclus is medio december en dan is het te hopen dat de wedstrijdduur een stuk korter is.