Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja sprint naar 12e plaats

De tweede afstand voor Annette Wijnja tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen 2014 (#WMK2014) in Montreal (CAN), was de 50 meter schoolslag. Dit was van de drie starts de minst belangrijke en door de schouderblessure is dat zeker niet verandert. Annette was als nummer 11 ingeschreven en mocht opnieuw in het tijdelijke bad zwemmen. Annette is ingeschreven met 38,41 en dit is haar eigen Brabantse en clubrecord bij de masters en tevens haar op een na beste tijd ooit.

In de een na laatste serie van de dames tussen 45 en 49 jaar mocht Annette op baan 4 starten. Tijdens de Brabantse Zomer had Annette 38.71 voor de 50 meter nodig en begin mei tijdens de Nederlandse editie van de Masters Kampioenschappen liet Annette 38.51 op het scorebord noteren. De beste tijd van Annette heeft zij gezwommen tijdens de Europese Kampioenschappen in Cadiz, Spanje namelijk 38.23.

Deze keer kwam Annette tot een tijd van 38.98 en dit is har achtste tijd ooit op de schoolslag sprint in een 50 meter bad. Zeker gezien de lastige voorbereiding van de laatste weken is een hele goede prestatie en dit geeft heel veel vertrouwen voor de 200 meter schoolslag van aankomende vrijdag. Met deze tijd viel ze opnieuw nipt buiten de top 10, namelijk 11e.

Vrijdag ochtend in Canada, middag in Nederland, staat de laatste afstand voor Annette op het programma. Op de 200 schoolslag waar ze de laatste tijd alles voor gedaan heeft staat ze als vierde ingeschreven en ze zal zeker met een medaille naar huis willen komen.

%d bloggers liken dit: