Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja gestart op WMK2014

In Montreal, Canada kwam Annette Wijnja van de Biesboschzwemmers op de 100 schoolslag aan de start tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen 2014 (#WMK2014). Annette was als tiende ingeschreven, maar dat wil niet veel zeggen. De zwemmers mogen zich namelijk zelf inschrijven en bepalen dus ook hun eigen inschrijftijd. De wedstrijden worden in 2 baden gehouden. Voor Annette is de 100 en 50 meter ‘school’ in het tijdelijke zwembad, terwijl de 200 meter in het permanente bad van Parc Jean-Drapeau wordt gehouden.

Annette had zich ingeschreven met een tijd die net onder de 1 minuut en 24 seconden ligt. Haar inschrijftijd is ook sneller dan het Nederlandse Record bij de dames tussen 45 en 49 jaar. Haar tijd zwom ze echter niet tijdens een masters wedstrijd en daarom geldt deze ook niet als Nederlands Record.

In de laatste serie bij de dames 45-plus mocht Annette op baan 0 van de 10 banen starten. De snelste dame had zich 7 seconden sneller ingeschreven. Annette zwom over de eerste 50 meter 40.1 seconden en dit is een seconde langzamer dan met haar snelste tijd ooit. Na 100 meter stond er op het scorebord een tijd van 1.25.47 en dit is dus 1,5 seconden langzamer dan haar snelste tijd ooit, maar wel sneller dan haar tijd tijdens het EMK2013 in Eindhoven. Uiteindelijk was deze tijd goed voor een 11e plaats, net een plaats buiten de medailles. Tijdens het WMK2014 zijn er voor de beste tien per categorie medailles.

Annette was met deze tijd tevreden, het was de eerste afstand en alles is dan nog wennen. Het doel is om vrijdag een goede 200 meter te zwemmen, maar daarvoor eerst nog de 50 meter schoolslag op woensdag in hetzelfde zwembad.

%d bloggers liken dit: