Opgericht op 20 mei 1968
 

WMK-medaille voor Annette Wijnja

Vandaag stond voor Annette Wijnja de laatste afstand op het programma tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen 2014 (#WMK2014) in Montreal (CAN). Op de 200 schoolslag stond Annette als 4e ingeschreven en na een 11e en 12e plaats op de 100 en 50 schoolslag was de wens aanwezig om nu wel een medaille te halen. In deze missie slaagde Annette.

Annette heeft al een aantal weken last van een schouderblessure en kon daardoor de laatste tijd wel trainen, maar aangepast en hierdoor heeft ze toch wel iets ingeleverd. In de laatste serie van de dames tussen 45 en 49 jaar mocht Annette de strijd met de concurrentie aangaan. De opening van Annette was hoopvol, ongeveer 2 seconden langzamer dan haar 100 meter tijd, maar daarna moest ze toch inleveren. Na een race van iets meer dan 3 minuten was het afwachten of het voldoende was voor een medaille.

De uitslag was in dit geval snel bekend en Annette mag een medaille halen. Voor de beste 10 zwemsters is er een medaille en Annette werd 9e. Gezien de omstandigheden is Annette hier heel tevreden mee, maar ze zal ook zich ontevreden voelen, omdat ze eerder dit seizoen snellere tijden op de klok wist te zetten.

Voor Annette begint nu haar vakantie en dit heeft ze meer dan verdiend. De afgelopen 2 jaar heeft ze zich iedere keer op een toernooi voorbereid en daardoor weinig rus genomen. Het volgende grote toernooi zal waarschijnlijk pas in 2016 zijn. In London staan dan de Europese Masters Kampioenschappen op het programma en deze vinden plaats in het Olympische zwembad waar bijvoorbeeld Ranomi Kromowidjojo op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag de beste was in 2012.

%d bloggers liken dit: