Tien medailles voor Biesboschzwemmers

Etten-Leur, 6 april 2014 – Tien zwemmers van de Biesboschzwemmers kwamen in Etten-Leur in actie tijdens de laatste miniorenwedstrijd van dit seizoen. Voor enkele zwemmers was het ook de laatste keer dat zij aan deze cyclus deel mogen nemen. De oogst van 10 medailles, 12 persoonlijke en een clubrecord geeft aan dat het succesvolle middag is geweest.

Maud de Visser wist deze middag het meest te verrassen. Zij noteerde op haar beide programmanummers dikke tijdsverbeteringen. Op de 100 vrije slag haalde Maud bijna 5 seconden van haar tijd af en dit was goed voor een derde plaats en dus een bronzen medaille. Op de 100 rugslag wist Maud bijna 9 seconden van haar tijd te halen en eindigde ze op de vervelende vierde plaats. Het verschil met het podium was 0,01 seconden. De afgelopen tijd gingen de trainingen goed, maar lukte het niet in de wedstrijden en vandaag viel alles op de juiste plaats en wist ze twee goede wedstrijden te zwemmen.

Voor de oudste deelnemers stond er 200 rug- en vlinderslag op het programma. Julia was op beide afstanden de beste. Op beide afstanden eindigde Ilse van de Pol achter Julia als tweede. De tijden van Julia waren net boven haar beste tijden ooit, maar ze liet wel zien dat er weer in een stijgende lijn in zit. Ilse wist op de rugslag haar beste tijd met bijna 8 seconden aan te scherpen, terwijl ze op de vlinderslag iets toe moest geven op haar snelste tijd ooit. Op de rugslag deden ook nog Femke Golverdingen, Rebecca Branderhorst en Laura Verhoeven mee. Femke werd vierde met een persoonlijk record van bijna 4 seconden. Een knappe prestatie zeker omdat ze maandag door haar enkel was gegaan. Rebecca zwom voor het eerst de 200 ‘rug’ en werd vijfde. Laura haalde bijna 11 seconden van haar tijd af en werd negende. Halverwege wist ze haar persoonlijke record op de 100 meter ook nog met 2 seconden aan te scherpen.

Bij de heren zwommen Tom Kruis en Leendert Paans ook de beide afstanden en wisten het podium te halen. Tom was de beste op de rugslag en werd tweede op de vlinderslag. Op beide afstanden wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen. De rugslag ging bijna 6 seconden sneller dan ooit en op de vlinderslag ging er ruim 7 seconden van zijn tijd af. Leendert was op de vlinderslag de beste en wist zijn persoonlijke en eigen clubrecord aan te scherpen. Op de rugslag moest hij Tom voor zich dulden en werd hij tweede. Leendert haalde ruim een seconde van zijn vlinderslag clubrecord af en op de rugslag ging er bijna 11 seconden van de tijd af. De rugslag werd een volledig oranje, Biesboschzwemmers, podium. Simon bleef net boven zijn beste tijd, maar het was wel goed voor een bronzen medaille. Nick was de laatste deelnemer op de rugslag en werd zesde in een persoonlijk record van ruim 11 seconden en verbeterde net als Laura ook op de 100 meter zijn snelste tijd ooit.

Julia, Femke, Ilse, Tom en Nick mogen volgend seizoen niet meer deelnemen aan de miniorenwedstrijden omdat ze te oud zijn. De afgelopen jaren hebben ze laten zien dat zij gegroeid zijn en hopelijk kunnen ze die lijn nog lang voort zetten. De overige zwemmers zullen ergens in oktober weer aan de start van een miniorenwedstrijd verschijnen, maar tot die tijd zullen er nog diverse wedstrijden gezwommen gaan worden.