Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie persoonlijke en drie masters records voor Biesboschzwemmers

Oostburg, 12 april 2014 –In het Zeeuwse Oostburg hebben Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Bianca en Rob den Besten deelgenomen aan de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2014. Na wedstrijden in Gorinchem en Hoogerheide moest men deze keer dus een stuk langer in de auto zitten. Na ongeveer 2 uur wedstrijd waren er drie persoonlijke en drie clubrecords gezwommen.

Rob wist op zijn beide afstanden zijn tijden aan te scherpen. Hij heeft nooit eerder gezwommen en is na de prestatietochten in het open water in 2013, deze winter zijn geluk aan het beproeven in het zwembad. Op de 25 vrije slag en 50 schoolslag wist hij zijn tijden aan te scherpen en op de schoolslag ook zijn eigen clubrecord. Zijn vrouw, Bianca, behaalde haar beste prestatie op de vrije slag sprint, maar helaas zat er geen persoonlijk record voor haar in.

Sabrina kwam aan de start van de 50 schoolslag en vrije slag. Op de vrije slag wist ze opnieuw binnen de 30 seconden te blijven, maar kon ze haar tijd niet aanscherpen. Op de schoolslag wist ze het clubrecord met 0,02 seconden aan te scherpen, maar haar persoonlijke record is nog iets sneller.

Bastiaan kon een nieuwe snelste tijd noteren op de 50 vrije slag, hij haalde exact 0,10 seconden van zijn tijd af en komt zo steeds iets dichter bij de magische grens van 30 seconden. Op de schoolslag kon hij zijn tijd niet verbeteren.

Naast persoonlijke starts werd er ook deelgenomen aan twee estafettes. Op de 25-50-75-100 meter vrije slag estafette wisten de vier zwemmers het laatste clubrecord te realiseren.

In het eerste weekend van mei komen twee masters van de Biesboschzwemmers aan de start van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag. Annette Wijnja en Erik Drewes zullen daar de eer van de Werkendamse zwemvereniging proberen hoog te houden.
In het eerste weekend van augustus zal Annette in Montreal, Canada deelnemen aan de Wereld Masters Kampioenschappen. Na de wedstrijd in Riccione, Italie in 2012 is dit de tweede keer dat er door Biesboschzwemmers wordt deelgenomen aan een Wereld Kampioenschap.
De vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel krijgt zijn vervolg eind september in Boxtel en daar zullen waarschijnlijk weer diverse masters aan de start verschijnen.