Opgericht op 20 mei 1968
 

Dozijn medailles recreanten Biesboschzwemmers

Giessen, 1 februari 2014 – De derde wedstrijd van de Jeug4kamp van dit seizoen werd door Bijtelskil in Giessen georganiseerd. Den Doorn, ZVDO en de Biesboschzwemmers gingen samen met de Sleeuwijkers de strijd om de medailles en de klok aan. Voor de Werkendammers waren er 6 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles. Daarnaast werden 9 limieten behaald voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen en werden er 53 persoonlijke records scherper gesteld.

Voor Rebecca Branderhorst, Corniek van Breugel, Larissa Huisman, Niels Muijt en Maud de Visser werd het een gouden middag. Rebecca was de beste op de 25 vlinderslag in een nieuw persoonlijk record. Corniek was op de 50 ‘vrij’ en 25 schoolslag de beste. Op de vrije slag haalde hij een halve seconde van zijn tijd af. Larissa was ook op de vrije slag sprint de beste, haar persoonlijke record staat sinds vanmiddag 0,04 seconden sneller. Op de 25 rugslag was er voor Niels een eerste plaats en ook hij deed dit met een nieuw persoonlijk record. Niels was ruim 5 seconden sneller dan zijn oude toptijd. Maud wist net als Corniek en Larissa als snelste de 50 meter vrije slag af te leggen in haar categorie, zij deed dit met een tijdsverbetering van ruim 1,5 seconden.

Op de 100 schoolslag wist Larissa haar tweede medaille van deze middag te halen. Ze zwom bijna 1,5 seconde sneller dan haar oude tijd en was als tweede klaar met de 4 banen. Ook Maud haalde een zilveren medaille en net als gebeurde dit op de schoolslag in een nieuw persoonlijk record. Maud hoefde zwom haar ene baan ruim een seconde sneller dan zij ooit gedaan heeft.

De vier bronzen medailles werden gewonnen door Celine Besselink, Femke Golverdingen, Nick Lisman en Niels Muijt. De eerste drie wisten allen hun beste tijd te verbeteren. Celine zwom naar een derde plaats op de 25 schoolslag met een tijdsverbetering van ruim 3,5 seconde. Femke had twee weken niet mogen zwemmen, maar wist deze middag op de 100 meter schoolslag haar tijd met twee tienden aan te scherpen en dit was goed voor brons. Nick zwom ook op de 100 meter schoolslag zijn oude tijd uit de boeken. Hij was bijna een seconde sneller dan ooit en kreeg dus een bronzen medaille omgehangen. Niels wist na zijn gouden medaille op de 25 schoolslag derde te worden en bleef maar net boven zijn snelste tijd ooit steken.

Zwemmers die op de ‘Brabantse’ mogen zwemmen doen ook mee aan deze wedstrijd, maar komen niet in aanmerking voor de medailles. Tom Kruis zwom op de 50 vrije slag voor het eerst binnen de 30 seconden en dit is een mooie mijlpaal voor hem als zwemmer. Redine van Breugel, Carmen Damen en Ilse van de Pol wisten ook onder hun beste tijden te blijven op de 50 vrije slag en 100 schoolslag. Al deze vier zwemmers wisten op beide afstanden (opnieuw) onder de limiettijd te blijven voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen medio mei in Eindhoven van dit jaar.

Persoonlijke records waren er verder ook nog voor Yara Besselink, Aimee Blekkink, Hanna de Boef, Anna-Louise van den Heuvel, Sara Hovestadt, Chimène Huisman, Rens Lisman, Marina Muijt, Peter en Samuelle van Oord, Martijn Paans, Hannelie, Lianne en Jan-Pieter de Raad, Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg, Sven Verbeek, Jan-Bart, Jurian en Mathilde Verheij, Laura Verhoeven, Esmée en Thijmen Welten.

Na de 16 programmanummers bleek dat de zwemmers van ZVDO de meeste punten verzameld hadden voor Den Doorn, De Biesboschzwemmers en Bijtelskil. Dit is ook de tussenstand na drie wedstrijden. Op 5 april is de laatste wedstrijd van dit seizoen van de Jeugd4kamp, dan mogen de zwemmers in Gorinchem het water in duiken en zijn de Biesboschzwemmers de gastheer.

%d bloggers liken dit: