Opgericht op 20 mei 1968
 

Leendert Paans bij de beste 8 van Nederland

Amsterdam, 31 januari – 2 februari 2014 – In Amsterdam kwamen de beste zwemmers van Nederland bij elkaar om te strijden om de titels bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Voor de Biesboschzwemmers hadden Simon Schmidt en Leendert Paans zich weten te plaatsen. Leendert kwam aan de start van de 100 en 200 meter vlinderslag, voor Simon was er een tegenslag omdat hij ziek was en dus niet kon zwemmen.

Op de eerste dag mocht Leendert de 100 meter vlinderslag zwemmen. Drie weken geleden had hij zich weten te plaatsen voor de ‘Nederlandse’ en in die weken heeft hij zijn vlinderslag technisch weten te verbeteren. Tijdens zijn eerste start op een Nederlands Kampioenschap bleef de klok 0,03 seconden boven zijn tijd van begin januari stilstaan en daarmee werd Leendert 9e van zijn leeftijd.

Op de laatste dag mocht Leendert op de zware 200 ‘vlinder’ aan de start verschijnen. Hij had niet voldaan aan de limiet, maar de KNZB had besloten om extra zwemmers uit te nodigen en daar maakte Leendert graag gebruik van. Er kwamen 8 jongens aan de start en Leendert tikte als 8e aan. Een keurige prestatie als je kijkt dat Leendert 11e van Nederland is dit seizoen op dit nummer. Zijn eindtijd was iets langzamer dan eerder dit seizoen, maar de trainers waren zeker tevreden over zijn progressie.

De komende twee weken organiseren de Biesboschzwemmers in Gorinchem twee wedstrijden. Op 8 februari komen 5 verenigingen (Zwemlust-Den Hommel uit Utrecht, De Warande uit Oosterhout, PCG uit Gorinchem, WZV uit Waalwijk en DWF uit Sliedrecht) om te strijden om de BiesBosch Trofee. Een week later zullen zwemmers van 20 jaar en ouder het water in duiken tijdens de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Uiteraard komen ook de Nederlandse Kampioenen van de Biesboschzwemmers, Marjo Goelema, Annette Wijnja en Harry Cornet, dan ook aan de start.