Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BWK2014 Dag 2

De tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2014 (#BWK2014) kent dezelfde tijden als tijdens de eerste dag. Dus vertrek is om 11.45 uur vanaf ’t Bieshonk, inzwemmen om 13.20 uur en de wedstrijd zal om 14.10 uur beginnen. Net als tijdens de eerste dag komen 17 zwemmers aan de start.

Programma 16 100m vlinderslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_16.pdf
Aanvang: ± 14:10 uur
Bij de jongens komen op de vlinderslag drie zwemmers aan de start, te weten Leendert Paans, Simon Schmidt en Thomas Zielhorst. Tom Kruis miste eind december de limiet op minder dan twee tienden van een seconden. Leendert en Simon behoren bij de beste 8 zwemmers in hun leeftijd. Leendert staat als 2e ingeschreven en Simon is de nummer 5 op de inschrijflijst, maar de verschillen zijn zeker niet onoverbrugbaar voor de plaatsen 2 en 3. De snelste ingeschreven zwemmer lijkt een ‘gemakkelijke’ zege binnen te kunnen halen.
Thomas staat als 4e ingeschreven op 0,4 seconden van de nummer drie en ruim 1,5 seconde sneller dan nummer 5. Maar net als tijdens dag 1 geldt dat Thomas alles zal moeten geven om in de buurt te komen van zijn tijden.

Programma 18 100m rugslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_18.pdf
Aanvang: ± 14:35 uur
Vier meisjes staan ingeschreven op de rugslag waarvan er één bij de beste 8 behoort. Rebecca Branderhorst staat bij de junioren 1 op een 16e plaats ingeschreven, terwijl Julia Verhoeven op dezelfde plaats staat bij de junioren 2. Jade Groeneveld is als derde ingeschreven bij de meisjes jeugd 1 en kan misschien wel weer verrassen met een medaille. Sanne van de Pol staat een plaatsje hoger dan Rebecca en Julia ingeschreven, namelijk 15e.

Programma 20 100m vrije slag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_20.pdf
Aanvang: ± 15:10 uur
Vier zwemmers staan er ingeschreven en drie van hen hebben de 100 ‘vlinder’ al achter de rug. Tom mag nu wel starten, waar hij de limiet op de vlinderslag net gemist had. Simon staat als 2e ingeschreven en behoort met zijn tijd bij de beste 15 van Nederland, wil hij tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in de snelste serie mogen zwemmen, dan zal hij waarschijnlijk een stukje sneller moeten zwemmen dan zijn huidige inschrijftijd. Leendert gaat voor één van zijn laatste kansen om zich voor de ‘Nederlandse’ te plaatsen, hij heeft het in zich maar het moet er een keer uitkomen.
Tom staat bij de junioren 2 als 12e ingeschreven en er zijn zeker kansen om hoger te eindigen, maar dan zal Tom in het begin sneller moeten zwemmen om het verschil niet te groot te laten worden.
Thomas vinden we terug op een 4e plaats en hij zal zeker blij zijn als hij in de buurt van zijn tijd weet te finishen.

PAUZE en PRIJSUITREIKING 15 t/m 18

Programma 22 200m wisselslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_22.pdf
Aanvang: ± 15:55 uur
Vier zwemsters komen aan de start van het langste nummer van de winter kampioenschappen. Ilse van de Pol en Julia ontlopen elkaar niet veel met de inschrijftijden en dat zien we ook terug op de inschrijflijst. Ze zijn de nummers 14 en 15.
Sanne staat bij de meisjes jeugd 2 als 6e ingeschreven op een seconde van nummer 4 en ruim vier seconden van het podium. Dat lijkt dus iets te ver weg.
Tonny Klop-Methorst vinden we terug op een 15e plaats van de inschrijflijst en haar doel zal zijn het verbeteren van haar inschrijftijd.

Programma 24 100m schoolslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_24.pdf
Aanvang: ± 16:45 uur
Het laatste nummer voor de tweede pauze is de schoolslag voor de jongens. Simon, Tom en Mark Visser komen aan de start en de eerste twee hebben de pech op een negende inschrijfplaats te staan, dus zij mogen niet in de snelste serie starten. Voor Mark wordt het afwachten in welke serie hij wordt ingedeeld. Hij staat namelijk gedeeld 8e ingeschreven en dus heeft hij of pech of geluk. Het verschil met nummer 5 is minder dan een seconde en dus lijkt het veld dicht bij elkaar te liggen.

PAUZE en PRIJSUITREIKING 19 t/m 22 (zo mogelijk 24)

Programma 26 4x100m vrije slag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_12.pdf
Aanvang: ± 17:30 uur
Opnieuw twee ploegen aan de start, namelijk bij de junioren 3 en later en jeugd 2 en later en de laatste ploeg zal zeker als doel hebben het clubrecord te verbeteren. De junioren ploeg die ingeschreven staat met Carmen Damen, Julia, Larissa Huisman en Julia Verhoeven staat als 10e ingeschreven. De jeugdploeg bestaat uit Chantal Paans, Anne Ippel, Jade en Sanne en zij staan als 4e ingeschreven op ruim 3 seconden van het brons en ruim 7 seconden sneller dan nummer 5 en 6.

Programma 28 4x100m wisselslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_28.pdf
Aanvang: 18:05 uur
De laatste start is voor de jongens junioren 2 en later ploeg. Op de wisselslag zullen Simon, Tom, Leendert en Nick Lisman gaan proberen hun 7e plaats op de inschrijflijst te verbeteren. Vorig jaar zwommen Simon, Xander Korsman, Leendert en Tom naar een tijd van 5 minuten 39 seconden en nog een beetje, daar zullen ze dus makkelijk onder moeten kunnen blijven omdat toen in het 50 meter bad werd gezwommen.

Op papier kunnen 2 zilveren en een bronzen medaille behaald worden en dan zou de volledige oogst op één goud, vier zilver en twee brons komen. Een jaar geleden was de oogst één goud, twee zilver en een bronzen medaille en dus zou het beter zijn, maar zondag avond weten we wat de score echt was en hoeveel verrassingen er waren.