Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BWK2014 Dag 1

Op 11 en 12 januari 2014 worden in het springbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Brabantse Winter Kampioenschappen 2014 (#BWK2014) gehouden. Namens de Biesboschzwemmers doen 19 zwemmers mee en zij komen uit op 43 persoonlijke en 6 estafette nummers. De beide dagen is het vertrek vanaf ’t Bieshonk om 11.45 uur en zal het inzwemmen beginnen om 13.20 uur. De wedstrijd zal om 14.10 uur beginnen. De verwachte eindtijden zullen rond de klok van 18.00 uur zijn.

De eerste dag komen 17 zwemmers aan de start tijdens de 10 persoonlijke en 4 estafette programma’s. Bij de jongste leeftijdscategorie, minioren 5 en later, is er geen deelname.

Programma 2 100m vlinderslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_2.pdf
Aanvang: ± 14:10 uur
Julia Verhoeven en Jade Groeneveld komen namens de Biesboschzwemmers aan de start. Aan het einde van de dag mogen beide meiden in de estafette nog een keer deze afstand zwemmen. Bij de junioren 2 staat Julia als 7e ingeschreven en zal dus in de finale serie van haar leeftijd mogen starten. Voor Jade is er een 6e inschrijftijd bij de meisjes jeugd 1.

Programma 4 100m rugslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_4.pdf
Aanvang: ± 14:30 uur
Er stonden 5 jongens ingeschreven, maar Lukas Schmidt heeft besloten om deze ‘Brabantse’ aan zich voor bij te laten gaan. Simon Schmidt, Leendert Paans, Tom Kruis en Thomas Zielhorst zullen de eer van de Biesboschzwemmers nu verdedigen. Leendert staat bij de jongens junioren 1 als 11e ingeschreven en zal waarschijnlijk dan ook als eerste mogen starten. Tom vinden we bij de jongens junioren 2 op een 10e plaats terug en heeft de laatste weken laten zien in een goede vorm te steken. Simon had het de laatste wedstrijden iets moeilijker, maar liet op de 100 rug in Gorinchem afgelopen weekend zien dat hij de goede lijn weer te pakken heeft. Simon staat als 3e ingeschreven, maar met zijn nieuwe toptijd staat hij een plaatsje hoger. De laatste die aan de start komt is Thomas en hij staat bij de jongens jeugd 1 als tweede ingeschreven. Het zal zeker niet makkelijk worden voor Thomas om deze klassering te behouden, maar hij zal er zeker voor willen gaan.

Programma 6 100m vrije slag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_6.pdf
Aanvang: ± 15:00 uur
Zeven dames zullen aan de start verschijnen, waarvan er twee bij de beste 8 in hun categorie staan. Ilse van de Pol en Julia Verhoeven staan respectievelijk als 22e en 27e ingeschreven bij de meisjes junioren 2 en zullen er alles aan doen om te stijgen. Dit lijkt wel tot de mogelijkheden te behoren gezien de kleine verschillen.
Bij de meisjes junioren 3 staan Redine van Breugel en Carmen Damen ingeschreven. Redine is de nummer 21 en Carmen de nummer 26 op de inschrijflijst. Net als bij de meisjes junioren 2 zijn ook hier de onderlinge verschillen niet groot.
Bij de meisjes jeugd 1 zal Jade in een finaleserie mogen starten. Zij is als 8e ingeschreven en tussen haar en de nummer 6 zitten maar iets meer dan twee tienden van een seconde.
Sanne van de Pol vinden we bij de meisjes jeugd 2 op een 6e plaats terug en haar doel zal zeker zijn om weer eens binnen de 63 seconden klaar te zijn met het koninginnenummer.
Tonny Klop-Methorst vinden we bij de dames op een 18e plaats terug en voor haar geldt hetzelfde als voor Sanne binnen de 63 seconden finishen is het doel. Voor een top 8 notering zal het zelfs binnen de minuut moeten zijn.

PAUZE en PRIJSUITREIKING 1 t/m 4

Programma 8 200m wisselslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_8.pdf
Aanvang: ± 15:50 uur
De vier jongens van de rugslag zullen ook hier aan de start verschijnen. Alle vier de zwemmers komen in de snelste serie van hun leeftijd aan de start. Simon staat als 2e ingeschreven en Leendert vinden we terug op een 6e plaats. De verschillen tussen de eerste drie zwemmers zijn vrij groot. Terwijl tussen de nummer 4 en Leendert iets meer dan een seconde zit.
Tom was verrast toen hij hoorde dat hij als vierde ingeschreven staat. Het verschil met de nummer drie is ruim 5 seconden, het podium lijkt dus niet tot de mogelijkheden te behoren.
Thomas vinden we bij de jongens jeugd 1 als 5e terug op de inschrijflijst en hij zal boven zichzelf uit moeten stijgen om het podium te halen aangezien het verschil ruim 3 seconden is en Thomas niet in optimale doen is.

Programma 10 100m schoolslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_10.pdf
Aanvang: ± 16:25 uur
Maar liefst 8 meisjes/dames komen aan de start van dit voor de Biesboschzwemmers sterke nummer. Drie daarvan behoren bij de beste 8 van hun leeftijd, te beginnen met Rebecca Branderhorst bij de meisjes junioren 1. Zij staat als gedeeld 7e ingeschreven. Het doel voor haar zal zijn het zwemmen van een nieuwe toptijd en dan is later wel bekend welke plaats daarbij hoort.
Bij de meisjes junioren 2 komen Ilse en Julia aan de start. Ilse staat als 15e ingeschreven en Julia vinden we terug op een 18e plaats. De kans is dus groot dat ze bij elkaar in de serie zwemmen.
Redine staat bij de meisjes junioren 3 als 17e ingeschreven, maar binnen een seconde staan 7 zwemmers dus spannend zal het zeker worden.
Chantal Paans en Sanne staan bij de meisjes jeugd 1 en 2 bij de beste 8 ingeschreven. Chantal staat bij de jongste jeugdzwemmers op een 7e plaats en voor haar is te hopen dat de schoolslag nu lekker gaat dan het hele seizoen tot nu toe. Sanne vinden we terug op een 1e plaats, maar de concurrentie heeft de afgelopen tijd laten zien dat zij niet stil hebben gezeten.
Marjo Goelema en Tonny staan bij de senioren open op respectievelijk een 12e en 14e plaats. Beide zullen gaan voor een tijd binnen de 1 minuut en 20 seconden.

PAUZE en PRIJSUITREIKING 5 t/m 8 (zo mogelijk 10)

Programma 12 4x100m vrije slag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_12.pdf
Aanvang: ± 17:15 uur
Leendert, Tom en Simon zullen samen met Nick Lisman gaan proberen om hun klassering te verbeteren. Ze staan als 7e ingeschreven en naast een verbetering van de klassering zullen ze ook proberen sneller te gaan dan hun inschrijftijd. Ze komen uit bij de jongens junioren 2 en later en het is lang geleden dat er vier jongens in deze categorie aan de start kwamen.

Programma 14 4x100m wisselslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BWK2014/EntryList_14.pdf
Aanvang: 17:45 uur
Er komen twee ploegen aan de start, namelijk bij meisjes junioren 3 en later en de meisjes jeugd 2 en later. De junioren ploeg, bestaande uit Femke Golverdingen, Ilse, Julia en Carmen, staan op een 16e plaats ingeschreven. De jeugdploeg staat een stukje hoger. Redine, Sanne, Jade en Chantal vinden we terug op een 6e plaats.

Op basis van de inschrijvingen zouden er dus vier medailles, 1 goud, 2 zilver en één brons, behaald kunnen worden. Echter net als tijdens de sprint kampioenschappen zijn er altijd verrassingen.