Opgericht op 20 mei 1968
 

Sanne van de Pol maakt indruk op NK

[b]Dordrecht, 1 – 3 november 2013 – In het zwembad op de Sportboulevard te Dordrecht heeft Sanne van de Pol namens de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2013 (ONKkb2013). Ondanks dat de toppers afwezig waren, werden er veel records scherper gesteld. Sanne kon helaas geen tijden verbeteren, maar liet zeker een goede indruk achter.[/b]

Sanne mocht op de 50 en 100 vrije slag starten, waarbij de 50 meter toch de voorkeur kreeg boven de 100 meter. Op vrijdag wist Sanne de 50 meter binnen de 29 seconden af te leggen en eindigde zij in de middenmoot van ruim 130 zwemsters. Het was haar derde tijd ooit op de sprint.

Op zondag mocht Sanne startten op de 100 ‘vrij’ en vanaf het begin ging Sanne er voor. De eerste 50 meter waren goed, maar daarna moest ze te veel inleveren. Hierdoor zat er geen persoonlijk record in, maar toch ging ze tevreden naar huis.

De komende weken staan er ieder weekend wedstrijden voor de Biesboschzwemmers op het programma. Het begint met de tweede competitie wedstrijd in Papendrecht en daarna de SportEmotion Cup in Amsterdam, een limietwedstrijd in Gorinchem en de maand wordt afgesloten met de Sprintkampioenschappen van Regio Zuid in Eindhoven. De regio zuid bestaat uit Zeeland, Limburg en Noord-Brabant.