Recreanten Biesboschzwemmers tweede in vierkamp

[b]Giessen, 2 november 2013 – Al vele jaren zwemmen de Biesboschzwemmers samen met Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO een Jeugd4Kamp. Zwemmers tot en met 13 jaar komen daarin tegen elkaar uit. De Werkendammers gingen naar huis met 8 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles. Daarnaast werden 45 persoonlijke records gezwommen en waren 16 tijden goed voor een startbewijs voor een Brabants Kampioenschap.[/b]

Rebecca Branderhorst, Corniek en Redine van Breugel, Carmen Damen, Tom Kruis en Lianne de Raad wisten met goud naar huis te gaan. Rebecca deed dit op de 50 schoolslag, terwijl Corniek op de 50 ‘vrij’ en 25 rugslag de beste van zijn categorie was. Zijn zus Redine mocht op de 100 rugslag op het hoogste podium plaatsnemen. Carmen was op de 50 schoolslag de beste net als Tom. Tom was op de 100 rugslag ook nog de snelste bij de oudste jongens. De laatste gouden medaille werd gehaald door Lianne op de 25 schoolslag.

De twee zilveren medailles waren voor Carmen en Ilse van de Pol. Carmen moest op de 100 rugslag Redine voor laten gaan en stond dus een treetje lager dan haar leeftijds- en ploeggenote. Voor Ilse was er zilver op de 50 schoolslag. Beide behaalden een zilveren medaille met een gouden randje, want ze verbeterden hun inschrijftijden.

Larissa Huisman, Leendert Paans, Jan-Bart Verheij en Maud de Visser kregen een bronzen medaille omgehangen. Larissa moest op de 50 schoolslag Carmen en Ilse voor zich dulden, maar zal zeker blij geweest zijn met haar bronzen medaille. Leendert behaalde op zijn minst favoriete slag, de schoolslag, een derde plaats in een nieuw persoonlijk record. Jan-Bart was op de 25 rugslag sneller dan ooit en kreeg daarvoor een bronzen medaille als beloning. De laatste medaille werd door Maud behaald op de 50 ‘vrij’. Op deze afstand behaalde ze geen persoonlijk record, terwijl dit wel lukte op de 25 rugslag.

Bijna alle zwemmers behaalden een of meerdere persoonlijke records en zorgden er hierdoor voor dat de Biesboschzwemmers tweede werden in deze wedstrijd nipt voor Den Doorn en ruim achter ZVDO. Bijtelskil kon het geweld van de andere verenigingen deze keer niet aan.

Limieten werden behaald door Rebecca, Redine, Carmen, Tom, Leendert, Ilse, Simon en Julia Verhoeven. Soms waren zijn ook sneller dan de andere zwemmers, maar omdat zij al een startbewijs voor de ‘Brabantse’ hebben mogen ze niet om de medailles strijden.

De volgende wedstrijd is pas half december en dus zal er de komende tijd hard gewerkt gaan worden om toch de strijd met ZVDO aan te gaan.