Opgericht op 20 mei 1968
 

Zes clubrecords voor Masters Biesboschzwemmers

[b]Nijmegen, 14 april 2013 – Voor zeven zwemmers van 20 jaar of ouder stond er deze zonnige dag een wedstrijd in Nijmegen op het programma. Helaas moesten door omstandigheden drie zwemmers verstek laten gaan anders waren er waarschijnlijk nog meer goede prestaties te noteren geweest. Willem Boljé, Marjo Goelema, Ingmar en Mark Visser wisten een of meerdere clubrecords te zwemmen. De wedstrijd in Nijmegen werd gehouden in het 50 meter bad.[/b]

Mark zal in september deelnemen aan de Europese Masters Kampioenschappen (EMK) en gebruikte deze wedstrijd als voorbereiding op die wedstrijd. Mark startte op de 100 vlinderslag en 200 schoolslag. Op de laatste afstand wist hij het clubrecord te verbeteren en bleef hij maar net boven zijn persoonlijke record. Op de vlinderslag kwam hij 0,1 seconde te kort voor het clubrecord. Ingmar zwom, net als Mark, op de 200 schoolslag een clubrecord. Op de sprint afstand, de 50 meter, wist Ingmar ook een clubrecord te zwemmen.

Voor Willem waren er clubrecords op de 50 en 100 vrije slag. Op de 50 meter bleef hij net boven zijn tijd uit het 25 meter bad. Marjo wist de 50 ‘vrij’ bijna binnen de 30 seconden af te ‘raffelen’. Ze bleef op 0,14 seconden steken van de grens, het was wel haar beste tijd sinds 2000.

Behalve Mark heeft ook Arjon de Bok zich ingeschreven voor het EMK in Eindhoven. Op dit moment gaat het nog niet helemaal naar wens. De tijd op de 50 vlinderslag was al sneller dan in maart in Breda, maar de 100 meter ging langzamer. Er is dus nog veel werk voor hem om in goeden doen te zijn in september.

Marianne van Berchum en Erik Huisman waren de andere zwemmers. Marianne zwom op de 50 en 100 vrije slag en 50 rugslag. Op alle afstanden deed ze het naar omstandigheden goed. Voor Erik waren er starts op de 50 en 100 ‘vrij’ en 50 schoolslag. Op de laatste twee afstanden was Erik iets langzamer dan een maand geleden en op de vrije slag sprint was hij sneller dan zijn dochter een dag eerder.

De volgende masters wedstrijd is in Eindhoven daar staan dan de open Nederlandse kampioenschappen op het programma. Behalve Arjon, Erik en Mark zullen dan ook Sabrina Boekhout, Tonny Methorst en Kim en Annette Wijnja aan de start verschijnen. In totaal zal er 18 keer een Biesboschzwemmer persoonlijk aan de start verschijnen en zijn er twee estafette ploegen ingeschreven.

%d bloggers liken dit: