Clubrecord voor Leendert Paans

[b]Roosendaal, 14 april 2013 – Tijdens de laatste Speedo voorronde wedstrijd van dit seizoen heeft Leendert Paans opnieuw zijn klasse getoond op de vlinderslag. Hij wist, na de 50 meter een week eerder, nu op de 100 meter het clubrecord te verbeteren. Behalve het clubrecord werden er 16 persoonlijke records, 10 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen en drie medailles bij elkaar gezwommen.[/b]

Leendert wist zijn persoonlijke record met ruim 16 seconden aan te scherpen en haalde twee seconden van het clubrecord af. Zijn prestatie werd daarnaast ook nog beloond met een bronzen medaille. Op de 200 wisselslag, welke hij voor het eerst zwom, werd Leendert vierde maar haalde, net als op de 100 vlinderslag, een limiet voor de ‘Brabantse’. In dezelfde categorie komt ook Simon Schmidt aan de start. Hij werd op de 100 vlinderslag, in een nieuw persoonlijk record, vierde. Echter op de 200 wisselslag bleef hij Leendert voor en werd hij derde. Simon wist voor het eerst de 200 ‘wissel’ binnen de drie minuten af te leggen.

De laatste medaille had ook een bronzen kleur en was voor Tom Kruis op de zware 200 vlinderslag. Tom verbeterde zich met ruim 13 seconden maar zal toch even gebaald hebben. Tom bleef iets meer dan een seconde boven de limiet voor de Brabantse steken. Eerder had Tom op de 200 rugslag zijn beste tijd met ruim 7 seconden aangescherpt.

Femke Golverdingen, Xander Korsman en Julia Verhoeven kwamen ook op de 200 rug- en vlinderslag aan de start. Femke en Xander wisten beide hun tijden aan te scherpen op zowel de 100 als de 200 meter en voor Femke was er zelfs een limiet op de 200 rugslag. Julia, zwom een dag na haar goede 400 wisselslag, een persoonlijk record van ruim 6 seconden op de rugslag, maar de 200 vlinderslag was te veel gevraagd en kon ze helaas niet uitzwemmen.

Maud de Visser zwom voor het eerst in de Speedo wedstrijd mee en deed dit met twee vierde plaatsen heel goed. Maud zwom voor het eerst 100 rug- en vrije slag.

Voor Leendert, Simon en Maud is het nu afwachten of hun prestaties goed genoeg zijn om in juni mee te mogen doen aan de Kring Speedo Finale. Aan deze wedstrijd mogen de beste 18 zwemmers en zwemsters per slag en categorie meedoen.