Opgericht op 20 mei 1968
 

Tien goud voor vier Biesboschzwemmers masters

[b]Nijverdal, 25 – 27 januari 2013 – Het Open Nederlandse Masters Kampioenschap 2013 korte baan werd in het oosten van Nederland gehouden. De aantallen waren groot en namens de Biesboschzwemmers hebben vier zwemmers deelgenomen. Namens de heren kwam Arjon de Bok aan de start en bij de dames kwamen Marjo Goelema, Kim en Annette Wijnja aan de start. De oogst na drie dagen zwemmen was 10 goud, 2 zilver en een brons. Daarnaast werden 6 clubrecords bij de masters verbeterd en wist Marjo twee Brabantse en een Nederlands Masters Record te verbeteren.[/b]

Marjo kwam vijf keer aan de start en was op vier afstanden bij de dames tussen 40 en 44 jaar de beste. Op de 50, 100 en 200 schoolslag en 50 vlinderslag wist niemand Marjo voor te blijven en daarnaast wist ze op de 50 meter schoolslag het clubrecord, Brabants en Nederlands Masters record te verbeteren. Op de 50 vrije slag behaalde Marjo ‘slechts’ een zilveren medaille, maar was ze wel de snelste Nederlandse. De winst ging naar een Russin. Ze wist wel het clubrecord op deze afstand te verbeteren.

Annette kwam zes keer aan de start en was op alle zes de afstanden de beste in de categorie boven Marjo, de dames tussen 45 en 49 jaar. Annette deed mee op de 50, 100 en 200 schoolslag en daarnaast ook op de 50 en 200 vrije slag en 200 wisselslag. Op de 200 schoolslag verbeterde ze haar eigen club – en Brabants Masters Record en ook op de 200 vrije slag was er een clubrecord. Over haar prestatie op de 200 ‘vrij’ was ze het meest tevreden.

Arjon was de laatste die met eremetaal naar huis ging. Op de 50 vlinderslag was er een zwemmer sneller, terwijl hij op de 100 rugslag er twee voor zich moest dulden. Doordat hij niet fit was, waren er helaas geen goede tijden te noteren al viel de vlinderslag sprint niet tegen.

Kim heeft in haar categorie, 20 tot 24 jaar, veel tegenstand van zwemmers die Nationaal gezien ook goed mee kunnen komen, maar toch mocht ze met haar klasseringen op de 50 en 100 vlinderslag tevreden zijn. Op de 100 meter werd ze vierde en bleef ze op 0,03 seconden van haar persoonlijk record steken. Op de halve afstand was het verschil met haar beste tijd iets groter, maar haalde ze wel een top tien notering. Op de 200 vrije slag en 50 rugslag waren er ook top tien noteringen. Op de rugslag bleef ze ook net boven haar beste tijd steken. Op de vrije slag was de vorm er niet altijd. De 50 en 100 gingen redelijk tot goed, maar de 200 meter wilde ze snel vergeten.

Over twee weken staat de eerstvolgende masterswedstrijd op de planning en dan zullen er ook diverse Biesboschzwemmers aanwezig zijn. Tegelijkertijd organiseren de Biesboschzwemmers in Gorinchem de tiende editie van de BiesBosch Trofee (https://www.b-b-z.nl/biesboschtrofee). Met onder andere deelname van Den Doorn en ZVDO is er ook sprake van een regionaal karakter.