Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf medailles voor Speedo zwemmers

[b]Waalwijk, 27 januari 2013 – Negen zwemmers van de Biesboschzwemmers waren ingeschreven voor de speedo wedstrijd in Waalwijk. Zij waren goed voor 15 persoonlijke records en vier limieten voor de Brabantse Kampioenschappen. De medailles werden door de jongens, Tom Kruis, Leendert Paans en Simon Schmidt bij elkaar gezwommen.[/b]

Leendert en Simon wisten beide twee medailles te halen en zwommen ook beide een limiet voor de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen (#BLAK). Op de 100 wisselslag was Simon de beste en een kleine seconde later werd Leendert keurig tweede in een nieuw persoonlijk record. Op de 400 meter vrije slag was de volgorde omgekeerd. Leendert was nu de snelste van de twee jongens en kreeg zilver. Voor Simon resteerde ‘slechts’ brons. Leendert wist tijdens zijn eerste 400 meter direct te voldoen aan de limiet voor de BLAK terwijl Simon zijn record met bijna 4 seconden verbeterde.

De laatste medaille was voor Tom op de 200 wisselslag. Hij verbeterde zich met 10 seconden en kreeg hiervoor zilver. Helaas staat de limiet nog net iets sneller dan Tom zijn eindtijd deze keer was.

Voor Bas voor den Dag, Femke Golverdingen, Chimène Huisman, Xander Korsman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven kon de middag ook niet stuk. Deze zes zwemmers wisten ook een of meerdere persoonlijke records te zwommen. Bas verbeterde zich op de 50 vrije slag en 100 wisselslag. Op de wisselslag ging er bijna driekwart minuut van zijn tijd. Femke maakte grote stappen op de 200 vrije slag en 200 wisselslag. Daarnaast wist zij tijdens de 200 wisselslag op de 50 vlinderslag haar tijd met bijna 2,5 seconden aan te scherpen. Chimène verbeterde ze zich net als Bas op de 100 wisselslag. Xander, Ilse en Julia zwommen, net als Femke, de 200 wisselslag en vrije slag. Alle drie wisten hun persoonlijke tijden op beide afstanden aan te scherpen. Voor Julia waren haar tijden op de 50 vlinderslag en 200 wisselslag goed genoeg voor een startbewijs voor de ‘Brabantse’.

Medio maart staat de volgende speedowedstrijd op het programma en dan zullen de zwemmers uiteraard proberen deze prestatie te evenaren en mogelijk zelfs te verbeteren.