Opgericht op 20 mei 1968
 

Derde dag ONMK2013kb

[b]De derde dag van het ONMK2013kb begon met een slecht bericht. Arjon de Bok was ziek en er werd geen vervanger gevonden en dus kwamen de estafette en zijn persoonlijke starts te vervallen. Harry Cornet besloot daarop ook thuis te blijven. Marjo Goelema, Kim en Annette Wijnja lieten zich niet kisten en toonden mooie tijden.[/b]

Op de 200 schoolslag wist Marjo deze keer wel binnen de 3 minuten te finishen. Haar eindtijd van 2.58.81 was 0,02 seconden boven het club- en Brabants Masters Record van Annette bij de 40-plussers. Annette kon helaas niet met Marjo mee en zwom een tijd van 3.04 en een beetje. Beide dames kregen voor hun prestatie een gouden medaille omgehangen.

Op de 50 vrije slag wist Annette opnieuw een gouden medaille te winnen al was het verschil met nummer 2 niet erg groot. Marjo moest nu genoegen nemen met zilver, maar ze was wel de snelste Nederlandse. De winnares was namelijk een Russin. Kim deed het niet slecht en wist haar klassering te behouden. Opnieuw bleef ze binnen de 30 seconden op de sprint.

Op de laatste afstand dit weekend, was Kim iets sneller dan 2 weken eerder in Eindhoven tijdens de BWK2013. Kim liet in Nijverdal de tijd stilstaan na 1.12.60 en dit is 0,02 seconden sneller dan in Eindhoven en 0,03 boven haar persoonlijk record. Ze verbeterde wel haar eigen clubrecord, maar eindigde op de ondankbare vierde plaats.

Marjo, Annette, Kim en Arjon hebben 13 medailles weten te halen. De oogst was als volgt verdeeld 10 goud, 2 zilver en 1 brons. Daarnaast werden 6 clubrecords, 2 BMRs en een NMR gezwommen.