Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers supersterk in competitie

[b]Gorinchem, 19 januari 2013 – Terwijl buiten de temperatuur onder het vriespunt was, wisten de zwemmers van de Biesboschzwemmers in het Caribabad de temperatuur te laten stijgen. Met 25 persoonlijke records en 24 persoonlijke limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen is de vorm van een week eerder voortgezet. De score van de 32 zwemmers was bijna een minuut sneller dan een jaar geleden en daar draait het om in de zwemcompetitie. In alle categorieën waren er uitzonderlijke prestaties. [/b]

Bij de heren wist Mark Visser op de 200 schoolslag zijn persoonlijke record met ruim 5,5 seconde aan te scherpen. Bij de dames wisten Marcha Admiraal, Marjo Goelema en Annette Wijnja elkaar op te stuwen tot goede tijden op de langste afstand voor de middag. Voor Sabrina Boekhout was het een verrassing dat ze op de 200 schoolslag haar een na beste tijd ooit wist te zwemmen. Daarnaast kwamen de heren en dames ook nog aan de start op de 100 vrije slag en daar waren opnieuw goede tijden te noteren.

Voor Sanne van de Pol, Anne Ippel, Chantal Paans en Jade Groeneveld was het een drukke middag. Zij kwamen allen twee keer persoonlijk en twee keer in estafetteverband aan de start. Sanne wist op haar persoonlijke afstanden, 100 rugslag en 200 wisselslag, beide keren haar tijden met ongeveer twee seconden aan te scherpen. Voor Anne was er een persoonlijke toptijd op de 100 rugslag, er ging 0,01 seconde van haar tijd af. Chantal wist op de 50 vlinderslag, ondanks een pijnlijke pink, haar tijd met ongeveer een halve tel aan te scherpen. Voor Jade was er op de persoonlijke afstanden geen persoonlijk record, maar als startzwemster van de 4 keer 100 meter vrije slag wist ze wel haar tijd met 0,03 seconden aan te scherpen.

De jongere zwemmers kwamen aan de start van de 50 vlinderslag en 50 vrije slag en daar werden diverse persoonlijke records verpulverd. Carmen Damen haalde bijna 1,5 seconde van haar vlinderslag tijd af en in haar slipstream zwommen Redine van Breugel en Anne-Lize de Raad ook naar nieuwe snelle tijden. Bij de jongens wisten Xander Korsman en Nick Lisman zich te verbeteren. Op de vrije slag waren Redine en Anne-Lize opnieuw sneller dan ooit, maar Xander bleef nu ook weer niet achter.

Leendert Paans en Lukas Schmidt wisten op de rugslag te voldoen aan limieten voor de ‘Brabantse’. Leendert deed dit op de 100 rugslag met een persoonlijk record van ruim 5 seconden en Lukas zwom op de dubbele afstand bijna 3 seconden sneller dan ooit.

Naast bovengenoemde zwemmers waren er ook nog persoonlijke records voor Gioya Boljé, Sarah Damen, Chimène Huisman, Simon Schmidt en Maud de Visser.

Over een aantal dagen is bekend op welke plaats de Werkendammers geëindigd zijn en of men hoger staat dan de zesde plaats van de verenigingen uit Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Naast het klassement over de zuidelijke provincies wordt er ook landelijk een stand bijgehouden en daar stonden de Biesboschzwemmers bij de beste 15, mogelijk dat met deze score ook daar een stijging plaats gaat vinden.

Fotos (door Mark Visser):

%d bloggers liken dit: