Opgericht op 20 mei 1968

Vier finales in Antwerpen

[b]De derde dag van de wedstrijd in het Antwerpen stond in het teken van de series op de 50 rug, 200 vrij, 100 vlinder en 50 vrij en daarnaast de finales in de middag waar naar gisteren Marcha, Sanne en Thomas zich voor geplaatst hadden.[/b]

De dag begon met 50 rug en hierop wist Sanne haar persoonlijke record uit het 25 en 50 meter bad aan te scherpen. Sanne was 0,4 seconden sneller als ooit. Thomas wist bij de jongens geboren in 1997 en 1998 naar het goud te zwemmen. Zijn 32.21 betekende een verbetering van het clubrecord. Voor Lukas bleef de klok stilstaan na 32.22 en dit was een verbetering van zijn 50 meter bad tijd.

Op de 200 vrije slag wist Marcha zich te plaatsen voor de finale. Haar 2.11.05 was goed voor een 4e plaats bij de meisjes 1993/1994. Chantal zwom een goede race en bleef slechts 5 seconden boven haar 25 meter tijd.

Op de 100 vlinderslag deed Rebecca het rustig aan, zij wilde vlammen op de 50 vrije slag. Haar tijd was desondanks goed te noemen.

Op de sprint waren 50 meter bad PRs voor Jade, Chantal, Sanne en Rebecca. Sanne zwom moeiteloos ruim onder de NK-limiet. Marcha bleef 0,4 seconden boven haar toptijd uit het 50 meter bad.

Bij de jongens had Thomas moeite om onder de 30 seconden te blijven, maar met 29.90 was dit toch gelukt. Lukas zwom 27.69 over zijn 50 meter, maar na de middag bleek dat hij te vroeg bewogen had bij de start en was zijn goede tijd verdwenen.

Na het inzwemmen s middags begon de spanning toe te nemen voor de finales. Thomas mocht als eerste en wist zijn eindtijd van de series opnieuw te zwemmen. De klok stond weer stil na 1.09.86 en dus een evenaring van zijn clubrecord en een vijfde plaats.
Voor Marcha was er op de 200 vrije slag ook een vijfde plaats. Haar indeling van de race was iets beter, maar het lange weekend liet zich al snel merken. Ze tikte een seconde langzamer aan dan in de ochtend.
Sanne stond vierde en wist deze plaats te handhaven. Ze zwom iets langzamer dan in de series gisteren, maar ging met een ervaring rijker gelukkig naar huis toe.
De 100 vrij aan het einde van de dag was te veel voor Marcha. Ze vertrok goed, maar de tweede baan was de helft te lang en er restte niet meer dan een 8e plaats.

Met drie NK-limieten, 11 BK-limieten een clubrecord en een evenaring van een clubrecord en niet te vergeten de gouden medaille van Thomas was de derde dag succesvol.