Opgericht op 20 mei 1968
 

Succesvolle dag in Antwerpen

[b]De tweede dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup heeft voor de 8 zwemmers goede resultaten opgeleverd. Met 2 medailles, 2 clubrecords, 9 limieten voor de Nederlandse en 18 voor de Brabantse Kampioenschappen gingen rond 18.00 uur de laatste ouders, zwemmers en coach huiswaarts.[/b]

De wedstrijd leeft enorm onder de zwemmers. Sinds het uitkomen van het jaarboek wordt er regelmatig over gepraat en gevraagd wat de limieten worden. In eerste instantie leek het erop dat het niet door zou gaan, maar door het wegvallen van een limietwedstrijd is sinds eind februari er nog meer gesproken over deze internationale wedstrijd.

Sanne en Marcha wisten beide een bronzen medaille te veroveren. Marcha deed dit op de 100 vrije slag met een tijd van 1.00.61 en mag op zondag in de finale zwemmen. Sanne wist op de 50 schoolslag naar het brons zwemmen. Haar eindtijd van 37.97 is een dik persoonlijk record voor het 50 meter bad.

Eerder had Sanne op de 100 vrije slag opnieuw voldaan aan de limiettijd voor de Nederlandse en dit deed ze eveneens op de 200 en 100 schoolslag. Op de 100 meter mag ze net als Marcha op zondag in de finale starten.

Thomas wist op de 100 rugslag zijn eigen clubrecord uit het 25 meter bad op de 100 rugslag aan te scherpen en dit was ook nog eens goed voor een finaleplaats! Later wist hij op de 50 vlinderslag dik onder het clubrecord te duiken. Thomas haalde op de 100 vrije slag, 100 en 200 rugslag de limieten voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

De laatsten die onder de richttijden voor de Nederlandse wist te blijven waren Jade en Lukas. Jade was sneller dan ooit op de 100 rugslag in het 50 meter bad en op de 200 rugslag bleef ze ook onder de limiettijd. Lukas wist op de 100 vrij onder de richttijd te blijven en op de 100 rugslag bleef hij 0,6 seconden van de tijd die nodig is verwijderd. Met de Brabantse in het verschiet is er nog een kans dat hij deze limiet kan halen.

Lisanne, Rebecca en Chantal wisten dan wel geen medailles te halen, maar zij wisten wel goede tijden te realiseren die sneller waren dan de oude toptijden uit het 50 meter bad en in sommige gevallen zelfs sneller dan gerealiseerd in een 25 meter bad.

Morgen staan de 50 rug en vrij op het programma en daarnaast ook nog de 100 vlinderslag en 200 vrije slag. Vanaf 14.30 worden de finales gezwommen. Alles is te volgen op http://www.toptime.be/nl/toptimeonline.php