Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing Jeugdvierkamp deel 1

In de mailbox kwam vandaag het programma binnen van de eerste wedstrijd van het seizoen 2010-2011, namelijk de Jeugdvierkamp. De eerste wedstrijd wordt georganiseerd door Bijtelskil in De Kikvors te Giessen en namens de Biesboschzwemmers zullen er maar 17 zwemmers starten. Een van de redenen van het kleine gezelschap is het startweekend van de club van de kerk.

Mogelijk dat het gezelschap uit Werkendam nog iets kleiner wordt, aangezien er meestal op de wedstrijddag nog afmeldingen binnen komen. Op basis van de inschrijvingen heb ik geprobeerd een voorspelling te maken van de punten telling.

De punten telling is redelijk eenvouding. Van iedere vereniging telt de snelste deelnemer of deelneemster. Bij een diskwalificatie wordt het de een na snelste. Heeft een vereniging geen deelname dan krijg je een punt (voor de moeite?).

Als ik alle inschrijvingen beschouw als resultaten dan is in 5 programmas een Werkendammer de beste. Op drie nummers is er minimaal een zwemmer van een andere vereniging beter en op drie nummers moeten we zelfs 2 verenigingen voor laten gaan. Op weer drie programma nummers zijn alle verenigingen beter. Voor programma nummer 2 en 10 hebben we geen deelnemers maar dit geldt ook voor twee andere verenigingen. Daar heeft maar een vereniging zwemmers ingeschreven.

Als ik alle nummers optel dan is het resultaat als volgt:
1. Biesboschzwemmers 42 punten
2. Bijtelskil 38 punten
3. Den Doorn 37 punten
3. ZVDO 37 punten.

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden, daarom een oproep aan degene die meedoen. Zet je beste beentje voor en doe je uiterste best. Degene die afgemeld hebben, voor de volgende keer (23 oktober) niet afmelden!

%d bloggers liken dit: