Opgericht op 20 mei 1968
 

Eerste trainingsweek goed van start

De eerste week in de zwembaden in Giessen, Hardinxveld en Gorinchem zit er op. Met een opkomst die hoger is dan vorig jaar, mag het een goed begin genoemd worden. Al mogen de trainingen op dinsdag ochtend, woensdag avond en zaterdag ochtend in Gorinchem beter bezocht worden.

In vergelijking met vorig seizoen zijn de trainingen op maandag- en donderdag avond qua aantallen goed bezocht. De aantallen liggen boven het gemiddelde van vorig seizoen, maar dit was pas de eerste training. De dinsdag ochtend werd vorig seizoen door gemiddeld 3,8 zwemmers bezocht en nu kwamen er drie zwemmers.

Op woensdag avond zou het op papier veel te druk worden. Met 22 personen viel dat zeker mee. Het is te vergelijken met een jaar terug. De trainers hopen dat de komende week er meer zwemmers komen.

Op zaterdag in Gorinchem hebben we het hele bad tot onze beschikking. Speciaal daarom is er een baan voor ouders vrij gehouden. Van deze mogelijkheid maakte slechts 1 persoon gebruik. Dus ouders er is nog meer dan genoeg ruimte, maar dit geldt ook voor de zwemmers. Kom je bed uit en train lekker een uur. Je zult merken dat je dan veel prettiger gevoel hebt als je s avonds weer naar bed gaat.

De grootste verrassing was in Giessen op zaterdag ochtend. Vorig seizoen kwam er gemiddeld 26 zwemmers en nu werd er begonnen met 36! Vorig seizoen was het hoogste aantal 34, dus dit is een goed begin.

Met de eerste wedstrijden in het vooruitzicht is het te hopen dat de opkomst zo goed blijft en zelfs nog verbeterd dan kan dat alleen maar goede resultaten tot gevolg hebben.