Opgericht op 20 mei 1968
 

Successen tijdens limietwedstrijden

Gorinchem/ Deurne, 14 en 15 februari 2009 – In het tweede weekend van februari stonden voor de Biesboschzwemmers meerdere wedstrijden op het programma. Twee van die wedstrijden worden limietwedstrijden genoemd. Tijdens dit soort wedstrijden doet men een poging om aan een richttijd voor een kampioenschap te voldoen. In Gorinchem kwamen 13 zwemmers aan de start en in Deurne een.

Voor Anouk Goes (1994), Bart Schouten (1994) en Marcha Admiraal (1993) was de wedstrijd in Gorinchem succesvol. Anouk wist op de 200 wisselslag haar persoonlijke record aan te scherpen met ruim 2 seconden en dat was voldoende om te voldoen aan de richttijd voor de Brabantse Kampioenschappen in Eindhoven. Bart wist op de 50 vlinderslag hetzelfde te bereiken. Hij zwom ruim 0,7 seconden sneller dan een week eerder. Op de 100 wisselslag haalde Bart ruim 11 seconden van zijn beste tijd af en moet nu maar afwachten of deze tijd goed genoeg is voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen van 2010. Marcha haalde op de 400 vrije slag 2 seconden van haar beste tijd af. Hiermee voldeed zij aan de richttijd voor de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen. Haar eindtijd van 4.27.01 is zelfs een clubrecord bij de dames senioren.

Voor Vincent van Dijk, Elise voor den Dag, Lukas Schmidt en Kim Wijnja was er ook een persoonlijk record. Vincent deed dit op de 100 wisselslag, Elise op de 50 vlinderslag, Lukas op de schoolslagsprint en Kim op de 100 wisselslag.

In Deurne kwam alleen Marcha aan de start. Zij wilde haar besttijden op de 800 vrije slag en 400 wisselslag aanscherpen. Op beide afstanden bleef ze boven haar besttijden, maar haar eindtijden waren goed genoeg om te voldoen aan de richttijden voor de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen.