Opgericht op 20 mei 1968
 

Masters maken goede indruk

Hoogerheide, 15 februari 2009 – Een kleine delegatie van zwemmers vanaf 20 jaar heeft deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dit is een wedstrijdcyclus van 6 wedstrijden die georganiseerd wordt in Zeeland en Noord-Brabant. Door omstandigheden ging ‘slechts’ een groep van zeven zwemmers naar West-Brabant, maar ze lieten een goede indruk achter.

Bij de oudere zwemmers komen persoonlijke records niet vaak voor, maar Dennis Klop wist dit te realiseren. Op de 25 schoolslag zwom hij 0,2 seconden onder zijn snelste tijd. Eerder op de middag had hij voor het eerst de 200 vlinderslag gezwommen. Over de indeling van zijn race mag hij best tevreden zijn.

Pieter Visser (opper-Bibo) zwom ook voor het eerst vlinderslag. Hij wist de 25 meter af te leggen binnen de 16,5 seconden en dat was niet verwacht. Op de 25 schoolslag en vrije slag bleef Pieter nipt boven zijn beste tijden. Dit zelfde gold ook voor Annette Wijnja. Zij startte op de 25 vrije slag en vlinderslag en 100 vrije slag. Ze kon niet haar tijden verbeteren, maar wist wel kort in de buurt van haar tijden te blijven. Voor Francijna en Hendrika de Kooter, Tonny Methorst gold hetzelfde. De inzet is goed, maar de tijden vielen nu enigszins tegen.

Bij Sabrina Amperse lijkt het zwemmen wat beter te gaan. Naar haar zwangerschap wilde het allemaal niet zo lekker gaan. Nu wist ze onder haar tijden te blijven die ze de afgelopen maanden wist te realiseren.

Op 5 april staat de tweede wedstrijd op de agenda. Het is te hopen dat de groep dan groter is en dat er dan weer goede resultaten genoteerd kunnen worden.

%d bloggers liken dit: