Opgericht op 20 mei 1968
 

Goud Dick Benschop en Annete Wijnja

DUSSEN – Tijdens het sportgala gisteravond in partycentrum De Rietpluim in Dussen is duatleet Dick Benschop (67) uit Sleeuwijk tot sportman van het jaar 2008 van de gemeente Werkendam gekroond.

Tot sportvrouw van het jaar werd zwemster Annette Wijnja (42) van de Biesboschzwemmers gekozen. Wijnja greep ook vorig jaar de titel.

Het badmintonteam van Cross Smash werd tot sportploeg en de jeugdige basketballers van Virtus (U 14) tot jeugdsportploeg uitgeroepen. Jeugdsporter van het jaar bij de meisjes werd heel verrassend ruiter Angela Krooswijk, die winnares van vorig jaar Marcha Admiraal net voor bleef. Zwemmer Giel van Dijk werd jeugdsporter bij de jongens.

Dick Benschop dankt zijn uitverkiezing aan zijn behaalde wereldtitel duatlon (Run- Bike-Run) in het Belgische Geel. Zwemster Annette Wijnja vooral aan haar gouden plakken op de 50 meter schoolslag en 200 meter schoolslag tijdens de Nederlands Masters Kampioenschappen.

De badmintonners van Cross Smash danken de titel aan hun promotie naar de landelijke vierde divisie. De jeugdige basketballers van Virtus werden jeugdsportploeg van het jaar vanwege het kampioenschap in de eerste klasse.

Bij de mannen waren naast winnaar Benschop, zwemmer en hardloper Stephan Admiraal, zwemmer Arjon Bok en BMX-biker Sietse van Berkel genomineerd. Bij de vrouwen was er naast winnares Wijnja een nominatie voor de atlete Ingrid Koops en menner Simone Bruys.

De mastersploeg van de Biesboschzwemmers, de voetballers van Altena 1 en de korfballers van SKV 1 waren bij de sportploegen naast Cross Smash genomineerd.

In de categorie jeugdsporter waren er nominaties bij de jongens voor mountainbiker Richard de Kuiper en atleet Aron Koekkoek. Bij de meisjes zwemster Marcha Admiraal en turnster Marjolein Stael. In de categorie sportploeg jeugd waren ook de voetbalsters van Sleeuwijk, de C1 van Dussense Boys,

Beachteam Werkendam en volleybalmeisjes van SSS C1/C2 genomineerd.

%d bloggers liken dit: