Opgericht op 20 mei 1968
 

Zes nominaties, 2 prijzen

Vanavond zijn in Dussen de sportprijzen over 2008 uitgereikt. In een gezellige en drukke ambiance kwamen alle kampioenen bij elkaar om hun versierselen te ontvangen voor de bepaalde prestaties. Uit de vele aanmeldingen waren door de commissie de nominaties gekozen. Namens de Biesboschzwemmers werden Giel van Dijk, Marcha Admiraal, Arjon de Bok, Stephan Admiraal, Annette Wijnja en de mastersploeg genomineerd.

De eerste categorie die uitgereikt werd waren de jeugdsporters bij de jongens. Vorig jaar waren de jongens en meisjes nog bij elkaar maar dit jaar waren het 2 aparte categorieën. Giel van Dijk werd daar uitgeroepen tot jeugdsporter bij de jongens. Giel wist motorcrosser Richard de Kuijper (wel verkozen tot talent van het jaar) en Anton Koekkoek (atletiek) voor te blijven.

Bij de meisjes was Marcha Admiraal genomineerd. Zij kon haar titel van vorig jaar helaas niet prolongeren. De titel ging naar Angela Krooswijk, zij werd tweede op het EJK dresseur en derde in de landenwedstrijd. De andere genomineerde was Marjolein Stael (turnen).

Bij de senioren waren Arjon en Stephan genomineerd. Zij hadden een geduchte concurrent in de persoon van Dick Benschop. Deze man werd wereldkampioen op de duathlon bij de heren boven 65 jaar. Hij werd ook verkozen tot sportman van het jaar.

Bij de dames ging de strijd tussen Annette Wijnja, Ingrid Koops (biathlon) en Simone Bruys (mennen). Net als vorig jaar werd Annette gekozen tot sportvrouw van de gemeente Werkendam.

De prestaties van de masters om gekozen te worden tot sportploeg van het jaar waren onvoldoende voor het behalen van de titel. De titel ging naar Cross Smash (badminton) uit Werkendam. Zij waren hier zelf verrast over want er was concurrentie van VV Altena uit Nieuwendijk en SKV (korfbal) uit Sleeuwijk