Opgericht op 20 mei 1968
 

BSK 2009: eerste dag 1 goud, 2 zilver

De eerste dag van de Brabantse Sprint Kampioenschappen (#BSK) 2009 in Cuijk heeft een medaille-oogst opgeleverd van 1 goud en 2 zilver. Daarnaast zijn er nog 5 clubrecord gesneuveld.

De medaille gingen allemaal mee naar de Sleeuwijksedijk in Werkendam. Marcha was de snelste op de 50 rugslag en op de 100 wisselslag en 50 vrije slag moest ze genoegen nemen met zilver. Op de wisselslag verbeterde ze wel het clubrecord bij de meisjes jeugd en senioren 2 en later. Op de 50 vrij was ze 0,01 seconde sneller dan haar eigen clubrecord bij de meisjes jeugd 2 en later.

De laatste 2 clubrecords waren voor Jade Groeneveld. Zij wist op de 50 rug- en vrije slag in beide gevallen ruim een seconde van haar inschrijftijden af te halen. Op de rugslag werd ze 5e.

Sanne v/d Pol had de pech enkele dagen ziek te zijn, maar op de vrije slag wist ze 4e te worden. Op de rugslag was het niet wat ze er zelf van verwacht had. Anouk Goes en Marjolein v/d Berg haalden op de rugslag ook niet wat ze wilden. Beide bleven net boven hun tijden.

Vincent van Dijk en Bart Schouten wisten allebei te verrassen op de vlinderslag. Vincent bleef binnen de 30 seconden en Bart haalde er ruim 1,5 seconde vanaf.

De senioren Mark Visser, Willjan v/d Zouwen en Erik Drewes konden zich niet in de strijd om de medailles storten, maar ze zwommen wel goede tijden. Mark wist zijn 50 school aan te scherpen en Willjan bleef 0,01 seconde boven zijn tijd. Erik zwom geen persoonlijke records, maar zijn aandeel in de estafette was wel degelijk van belang. Samen met Vincent, Willjan en Mark wisten zij onder de inschrijftijd te blijven.

De dames wisten later ook onder de inschrijftijd te blijven. Kim zwom een halve seconde van haar persoonlijke record en de officieuze tijden van Tonny (29.5), Annette (29.6) en Marcha (27.6) zorgden voor een mooie eindtijd.

Morgen komen er nog meer zwemmers aan de start en is het te hopen dat de medaille-oogst verder uitgebreid wordt.