Opgericht op 20 mei 1968
 

Trots

De afgelopen maand ben ik trots geweest op iedereen die betrokken is bij de Biesboschzwemmers. De zwemmers, het bestuur, de commissieleden en alle ouders.

De zwemmers wisten in Den Bosch me te verrassen met de prestaties. De tijden en de progressie die ze boekten. Een week later tijdens de competitiewedstrijd in Gorinchem werd er zo hard gezwommen dat een top 10 klassering in de eerste afdeling van district 5 in eens tot de mogelijkheden gaat behoren. Een jaar geleden was ik nog bang voor een strijd tegen de degradatie in het jubileumjaar. Het kan raar lopen. Tijdens de Speedowedstrijd in Breda laten de jonge zwemmers zien dat er toekomst in de vereniging zit. In datzelfde weekend weten de masters diverse prijzen te winnen tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen.

Ik ben trots op het bestuur en de commissies om alles dat ze weten te bereiken. We hebben in een kort tijdsbestek een compleet nieuwe outfit. Alle zwemmers een mooi trainingspak en de speedo- en selectiezwemmers hebben allemaal een t-shirt. Verder proberen ze de vereniging gezond te houden en dat lijkt te lukken. De gezelligheid wordt door het RCT-team in de gaten gehouden en op zijn tijd worden activiteiten georganiseerd om met zijn allen ergens naar toe te gaan.

De ouders zijn ook belangrijk. Als zij er niet zijn, komen de zwemmers ook niet op wedstrijden en trainingen. Tijdens de trainingen en wedstrijden moeten ze wachten tot de zwemmers klaar zijn. Iedere keer weer valt het mij op dat er vele ouders zitten en dat het er ook gezellig is.

Door de goede prestaties werd ik zelfs uitgedaagd een gewaagde uitspraak te doen. Deze heeft kort op de site gestaan, maar ik durf deze uitspraak hier te herhalen. De uitspraak is dat als de zwemmers in de competitie eindstand bij de beste 10 in het 5e district eindigen gaan mijn haren eraf. Dit zal pas zijn als de officiële stand bekend is en niet eerder.

Succes allemaal en tot ziens in het zwembad.

Zwemgroeten Dirk