Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers winnaars Jeugd-4-kamp

Giessen, 25 maart 2006 ? Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de Jeugd-4-kamp tussen Bijtelskil, ZVDO ?74, Den Doorn en de Biesboschzwemmers op het programma. De voorsprong voor de Biesboschzwemmers ten opzichte van Den Doorn was 5 punten. Aan het einde van de wedstrijd hadden de Werkendammers 5 goud, 8 zilver en 3 bronzen medailles gewonnen. Ook de afsluitende estafette was voor de Biesboschzwemmers.

Bij de allerjongsten waren er op de 25m schoolslag voor Emma Branderhorst en Xander Korsman een zilveren medaille. Hier bleef het niet bij, want Judith Laut en Donovan Rijkse haalden brons. Op de 25m vrijeslag wist Donovan zilver te winnen en bij de meisjes haalde Sanne van de Pol brons.

Bart Wijnja wist bij de jongens minioren 3 en 4 (8 en 9 jarigen) op beide afstanden goud te halen. Op de 50 rug en 25 school was hij de beste en wist op beide afstanden zijn beste tijden aan te scherpen. Celine van Tintelen wist op de schoolslag naar het zilver te zwemmen bij de meisjes.

Bij de oudste minioren (10 en 11 jarigen) waren Rebecca Schmidt en Lisanne v/d Berg voor de Biesboschzwemmers succesvol. Op de 50 vrij haalde Rebecca goud en Lisanne zilver. Op de 100 wissel was het omgekeerd. Lisanne was de beste, nipt voor Rebecca. Het verschil was 0,08 seconden. Bij de jongens haalde Bart Schouten op de vrijeslag een zilveren medaille. Zijn eindtijd is goed voor de Brabantse Kampioenschappen in mei van dit jaar.

De oudste deelnemende zwemmers leverde voor de Biesboschzwemmers nog 2 medailles op. Stefan v/d Nat haalde brons op de 100m schoolslag. Marjolein van de Berg haalde goud op de 50 rug.

Na het opmaken van de uitslag bleek dat de Werkendammers 33 keer een persoonlijk record hadden gezwommen en dat men in deze wedstrijd 47 bij elkaar gezwommen hadden. Den Doorn werd een goede tweede met 45 punten, ZVDO en Bijtelskil deelde de derde plaats. Zij haalden allebei 34 punten. Voor de overall stand leverde dit op dat de Biesboschzwemmers de wisselbeker gewonnen hadden met 188 punten. Den Doorn werd tweede met 181 punten, Bijtelskil bleef ZVDO nipt voor. De Sleeuwijkers haalde 131 punten en ZVDO 130.