Opgericht op 20 mei 1968
 

In Memoriam Ben Dersigni

Ben Dersigni
Ben Dersigni

* 11 maart 1974 – † 18 maart 2006

Vandaag bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat ons lid Ben Dersigni is overleden. Hij besloot zelf tot het be?indigen van zijn nog jonge leven.

Ben werd op 1 september 1988 lid van onze zwemvereniging en was een zeer succesvolle zwemmer. Met zijn gedrevenheid voor de zwemsport verwierf hij, ook als trainer, zelfs landelijke bekendheid.
Bij de Biesboschzwemmers werd hij een groot voorbeeld voor vele zwemtalenten. Groot was zijn inbreng voor de trainingen, waarvoor hij wekelijks de trainingsschema?s verzorgde, maar zijn inzet, zijn enthousiasme en zijn fanatisme konden echter ook wel eens tot ergernis leiden.

Wie op de website van ‘De Biesboschzwemmers’ de verslagen leest over zijn zwemsuccessen, zal met stomheid geslagen zijn door dit trieste bericht. Ben was ??n van de meest succesvolle zwemmers uit de geschiedenis van de Biesboschzwemmers.
Behalve vele clubkampioenschappen, behaalde hij ook diverse medailles bij de Brabantse kampioenschappen en landelijk behoorde Ben tot de subtop.

De dreun is enorm hard aangekomen, vooral bij zijn ouders en zuster.
Het zal verschrikkelijk zijn om afscheid te moeten nemen van een kind met zoveel talent, gedrevenheid en passie voor de zwemsport.

Wij wensen zijn familie en zijn (zwem)vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Ben leeft voort in de vele zwemtalentjes die hij, waar dan ook, trainde?

Bestuur en leden van de Werkendamse zwemclub ‘De Biesboschzwemmers’