Opgericht op 20 mei 1968
 

NJK-limiet voor Marcha Admiraal

Eindhoven, 26 maart 2006 ? Een dag na het succes van de jonge zwemmers ging een groep van 10 zwemmers naar Eindhoven om deel te nemen aan een limietwedstrijd in het nieuwe 50 meter bad. De organisatie had ruim 1200 starts te verwerken in het 10 banen bad.

De beste prestatie kwam op naam van Marcha Admiraal (1993). Marcha wist op de 100 vrijeslag te voldoen aan de limiet voor de Nationale Junioren Kampioenschappen. Marcha bleef bijna 2 seconden onder de limiettijd en mag half juni naar Amsterdam om het daar op te nemen tegen haar leeftijdsgenoten.

Bart Schouten (1994) wist als enige een persoonlijk record te zwemmen. Bart zwom op de 100 vrijeslag ruim 1 seconde van zijn beste tijd, maar de verwachting is dat Bart aanstaande zaterdag nog sneller kan gaan.

Tonny Methorst verbaasde iedereen en zichzelf door op beide starts (50 en 100 vrijeslag) goede tijden te laten noteren. Ze was ongeveer net zo snel als eerder dit seizoen op de genoemde afstanden die ze dan in een 25 meter bad zwom.

Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd van de 4e competitieronde op het programma. De Biesboschzwemmers waren op 18 maart niet naar Soest afgereisd in verband met overlijden van Ben Dersigni. Op 8 april staat de laatste ronde van de competitie op het programma en er zijn mogelijkheden om degradatie af te wenden.